banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Ensarioğlu,

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve  Ebubekir Bal,   seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinin Türkiye için önemine işaret eden Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Hepimizin bildiği gibi hem içerden, hem dışarıdan ülkemize karşı çok ciddi kaos planlar var ve çok önemli hamlelerin olduğu bir süreçteydik. Türkiye'de hiçbir zaman bir araya gelemeyecek ihanet odakları, AK Parti’ye karşı ittifak halindeydi. Türkiye'nin geleceğine karşı istikrarına karşı çok ciddi hamleler vardı. Böylesi bir ortamda seçme gittik.” dedi.

7 Haziran seçimlerine göre oylarının arttığını da belirten Ensarioğlu, “  Geçen seçimde halkın bize verdiği mesajı algıladık ve gereğini yaptık.  Bu seçimdeki mesajlar özellikle bölgede halkın özyönetim istemediğini, çatışma istemediğini göstergesi ve çatışmalı süreç karşısında siyasilerin tavırlarına veya tavırsızlığına bir itirazıdır. AK Partinin tek başına iktidar olmadığı zaman yaşanan sıkıntıların ve ekonomik krizlerin,   siyasi krizlerin ve ülkemize karşı yapılan bütün baskıların ne anlama geldiğini millet iyi gördü ve bu zafer milletin zaferidir.” İfadelerini kullandı.

Ensarioğlu devamla, “ Ağzından barış ve demokrasi lafını düşürmeyenler, bütün bu coğrafyada halkın iradesine ipotek koymak, halkı tek tipleştirmek, kendinden olmayanı asla hayat hakkı tanımayan bir siyaset güderek, seçimler boyunca halkın iradesine müdahale etmişlerdir. Birçok sandıkta yasalara aykırı oy kullanılmıştır ve bunları kameralarla tespit etmişiz. Bir çok ilçede orada olsun veya olmasın herkesin oyunu kullanmışlardır. Bu konuyla ilgili yetkili makamlara itirazlarımızı götüreceğiz .” sözlerini kaydetti

Basın toplantısında konuşan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Akar ise büyük bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, başarıda emeği geçen   herkese ve Diyarbakır halkına teşekkür etti. (Yunus Sırat – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.