banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Doç. Beriş; Siyaset her ülkede var, ama demokrasi yok
Siyaset akademisine kayıtlı olanların katıldığı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Nusret Urmak’ın sunumuyla SGK İl Binası Konferans Salonunda Milletvekili Mehmet Akyürek ve Belediye Başkanların katılımı ile gerçekleşti.

 

Siyaset Akademisi gibi çok ciddi bir programı AK Partinin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve ilk olarak Şanlıurfa’nın bir ilçesinde de gerçekleştirildiğini ifade eden Mehmet Akyürek; “Siyaset Akademisi ile siyaset gerçek anlamı ile konuşuluyor. Viranşehir ilçemizde ilk kez Siyaset Akademisi programı gerçekleşiyor. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.



İlk dersi Akademisyen Doç. Dr. Hamit Emrah Beriş, ‘Temel Siyasal Kavramlar’ başlığı ile sundu.

 

Politika ve Siyaset kavramlarının aynı şeyi ifade ettiğini, ama halk arasında farklı çağrışımlar olan iki kavram olduğunu belirten Doç. Dr. Hamit Emrah Beriş; “Her iki kavram aynı şeyi ifade ediyor ama halk, Siyaseti erdemli şekilde tanımlarken, Politikayı hinlik şekilde algılıyor” dedi. Siyasetin iki kişinin olduğu yerde başladığını ifade eden Doç. Beriş; Davranışlarımızı toplumsal kurallara göre düzenliyoruz. Buna genel siyaset denir. Her ülke siyasetle yönetilir. Krallarda siyasetle ülke yönetir, ama en kabul gören ise demokrasi ile yönetmektir. Demokrasilerde yönetim hakemlik görevi görür. Halk arasında adalet ve güvenliği sağlar. Yöneticilerin adil bir hakemlik sürebilmeleri ise özgürlükçü ve insan haklarına önem veren bir anayasa ile olur” dedi.



Verilen aradan sonra ikinci dersi ise Kişisel Gelişim Uzmanı Melih Arat  “Başarı ve Motivasyon” başlığı ile sunum yaptı.

 

Konuşmasını VTR ve resimlerle destekleyen Arat; “Başarılı olmak isteyenler engellere ve mazeretlere sığınmadan çalışmalılar. Planlar ve yapılması gerekenler için sözde değil, eylemle harekete geçmek lazım. Başarılı olmak için 7 temel kural var. “Sıra dışı olacaksın, Eyleme geç, Başarmak için hiçbir zaman geç değil, Mazerete sığınma, Farklı projeler yaratır, Duyarlılıkları olanlar ilerler, Nereden geldiğiniz değil, nereye gittiğiniz önemli” dedi.



Akademinin sonunda AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir tarafından Doç. Dr. Hamit Emrah Beriş’a, Hilvan İlçe Başkanı Hanif Düzme ise Melih Arat’a günün anısına gümüş işlemeli fincan takımını hediye edildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.