banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Emir Preldzic 4

Dışişleri heyeti Ş.Urfa'da

Türkiye'nin dış ilişkilerinin geliştirilmesinde sınır illerin alacağı roller ve yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Dış İşleri Bakanlığı heyeti Vali Nuri Okutan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Nuri Okutan yaptıkları görüşme ile ilgili olarak şunları söyledi: "Müsteşar yardımcımız ve beraberindeki heyete hoş geldiniz diyorum. İlimizde kendilerini görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Dışişleri Bakanlığımızın son dönemdeki uygulamalarıyla ilgili ilimizde değerlendirme yapmak üzere buradalar. Hele hele bizim gibi sınır illeri açısından bu görüşmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Suriye ile Irak'la ve diğer bölge ülkeleriyle ilgili ilişkileri daha sıkı olan iller açısından bu ziyaretlerin çok büyük anlamı var. Geliştirilebilecek projelerle üzerinde de sohbet ettik. Önümüzdeki dönemde de bu ilk temasın daha da geliştirilerek, somut adımlarla projelendirilmesi yönünde hedeflerimiz var. Geliştireceğimiz bu sıcak ilişkiler,  aynı coğrafyada bulunan akrabalıklarımızın daha sıkı olmasına ve daha çok birlikte işler ve projeler üretmesine; yani gücümüze güç katmamıza önemli basamak teşkil edeceğine inanıyorum. Bu çerçevede diğer illere de yapılacak olan bu ziyarete özel anlam veriyor ve fırsat olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Büyükelçi Naci Koru ise şunları söyledi: "Sayın valimize şahsım ve heyetteki arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Dün akşam geldik, dün akşamdan beri çok sıcak bir ilgi gördük. Bundan dolayı da özel şükranlarımı sunuyorum.

Dışişleri Bakanlığında dış politika sadece yurt dışında yapılmıyor. Aynı zamanda Türkiye'nin de çeşitli bölgelerini dolaşıp, buradaki yerel yöneticilerimizle de sayın valimiz gibi değerli yöneticilerimizle bir araya gelmenin çok uygun olduğunu bakanlık olarak düşündük. Br program çerçevesinde il ziyaretlerine başladık. Benim ilk ziyaretim Şanlıurfa.  Özel anlamı olduğu için özellikle Şanlıurfa'yı seçtim. Bugün sayın valimizle çeşitli işbirliği imkânları bir arada görüştük ve onları değerlendirdik.  Bundan sonra Şanlıurfa Valiliği ile Dışişleri Bakanlığı arasında daha yakın bir eşgüdüm sağlama konusunda mutabakat sağladık…

Bu temasların bundan sonra da devam etmesini ümit ediyorum. Umarım sayın valimizle kurduğumuz ilişkiyi bundan sonra da geliştiririz. Burada çeşitli kültürel ve ekonomik etkinlikler düzenlemek ve dışa açıp düzenlemek amacıyla çalışmalara başlarız." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Nuri Okutan, Müsteşar Yardımcısı Naci Koru'ya kara kalem çalışmasıyla resmedilmiş Balıklıgöl tablosu ile Şanlıurfa'da üretilen fincan takımı hediye ederken, Naci Koru ise Nuri Okutan'a ziyaretlerinin anısına bir plaket hediye etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.