banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Dış Politika Sıfır'la Çarpıldı


 

İstanbul’da geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri yapılan ‘nükleer zirve’yi değerlendiren BTP Genel Başkanı, “İki gün boyunca taraflar masada ancak arabulucu Türkiye masada yok! Bize kimse itibar etmiyor. Bu dönemde Türk siyaseti dış politikayı sıfırla çarpmıştır” dedi

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, güncel gelişmeleri değerlendirdi. BTP Lideri’nin gündem ettiği ilk konu İstanbul’da geçtiğimiz cuma ve cumartesi günleri yapılan ‘nükleer zirve’ idi. Prof. Dr. Haydar Baş, şunları söyledi: “Türkiye’nin çok büyük itibarı var! Arabulucu! Avrupa, ABD, Rusya ve Çin ile İran’ı biraraya getirdi!” Hiçbir sonuç çıkmayan zirvede Türkiye’nin üstlendiği role dikkat çeken BTP Lideri, Türkiye’nin ‘ev sahibi ve arabulucu’ olmasına rağmen, masada yer almamasına tepki göstererek, şunları söyledi: “Türkiye ara bulucu! Komşularla ‘sıfır sorun’ politikası bize kalite kazandırdı. İki gün boyunca taraflar masada ancak arabulucu masada yok! Bunun manası dalga geçmektir. Bize kimse itibar etmiyor. Bu dönemde Türk siyaseti dış politikayı sıfırla çarpmıştır.”

 

Siyasette derinlik şart

 

BTP Lideri, bu sözlerin ardından bir siyasi irade de olması gereken özellikleri sıraladı: “Siyasette bir derinlik olmalıdır. Siyasetçinin tarih bilmesi lazım. Siyasetin kültürel, itibari ve politik derinliği olması lazım. Siyasetin coğrafyadan kaynaklanan zenginliği olması lazım.” Türk siyasetinde son zamanlarda yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Prof. Dr. Haydar Baş, “Demokratik açılım hamlesi ile milletin başına çorap örülürken, buna ‘dur’ diyecek ittifak çalışmalarını da yeni bir oyunla kestiler” tespitini yaptı. BTP Lideri, şöyle konuştu: “Demokratik açılım adı altında milletin başına öyle bir çorap ördüler ki, bu açılım demokrasiden başka herşeye benziyor. Seçime doğru giderken partilerde bir ittifak arayışı vardı. Öyle bir oyun oynandı ki, bu oyunu oynayanlar ittifakın önünü kesti. Millet kimin planı, projesi var; onunla olmalıdır. Omadı, vallahi başına çorap örecekler.” Türkiye’nin yer aldığı coğrafyanın risklerle karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Baş, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın yabancılara satıldığını, devlete gelir temin eden dev kuruluşların özelleştirildiğini, Türk milletinin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını kaydetti. Milleti ülkesine sahip çıkmaya çağıran BTP Lideri, şöyle konuştu: “Ey Yüce Millet! Aklımızı başımıza alalım. Öyle bir an gelir ki, burada sana yaşamayı haram kılarlar. Bunu 20 yıldan beri söylüyorum. İki yol kaldı: Birincisi ülkeye sahip çıkmak, diğeri demokratik yolla ülkeyi düzeltmek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.