banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Videosunu Kaldırmayı Haliliye

DEVLET, KENDİ ELİYLE ZARARA UĞRATILIYOR



Cumhuriyet Halk Partisi İl Saymanı Ahmet Budak, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kaymakamlar ve vali yardımcılarının, ilimiz merkez ve ilçelerde kurulu bulunan KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİ” Tarafından yapılan ihalelerde, katılımı engelleyici ilanlar düzenleyerek devleti zarara uğrattıklarını söyledi.

İhale ilanlarında şartname bedellerinin DİGER KURUM VE KURULUŞLARDA 50 ile 200 TL arasında olduğun dikkat çeken Budak, Kaymakamlıkların şartname bedelini 1000 ile 3500 TL arasında fahiş rakamlar koyarak ihaleye katılımı engellediklerini kaydetti. CHP İl Saymanı Budak, bunun neticesinde ihaleye katılımın az olduğunu ve ihalelerin düşük kırımla gittiğini sözlerine ekleyerek, açıklamasında şunları ifade etti;

Bu devlete her ihalede yaklaşık 500.000,00TL ile 1.000.000,00TLye mal olmaktadır. Maalesef Kaymakamlar birlik kasalarına BEŞ ON BİN LİRA gelir saglayacam diye devlet bütçesine verdikleri zararın farkında değiller. Aynı ihaleler ihale kanununa göre yapılmış olsaydı veya şartları ağırlaştırılmamış olsaydı, her üç işten bir iş bedavaya yapılmış olurdu. Bu da devletin ve milletin menfaatinedir.

İhale kanununa göre yapılan ihaleler ile birliklerin yaptıkları ihaleler arasında ki katılım sayısını karşılaştırdıgımız’da korkunç fark göreceksiniz.

Kaymakamlar ihale kanununu değil orman kanununu uyguluyorlar, bu onların hükümet yanlılarına nasıl hizmet ettiklerini göstermekte.

Hangi Siyasının yakını halfetide ve Diğer Kaymakamlıklarda kaç iş aldı? İhale bedeli ne kadar? Kaça aldı? Yetkililerin ve Şanlıurfa Valisinin konular hakkında bilgisi var mıdır? Yoksa Birlikler kendi direktifi doğrultusunda mı hareket ediyor.

Biz CHP Şanlıurfa teşkilatı olarak bu konuların takipçisi olacağız. Yetkililerin konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmelerini istiyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.