Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_a9iviuklqqhkc6mkr36ia5e4n6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Cumhurbaşkanı Gül, kabineye müdahale etti mi? haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Cumhurbaşkanı Gül, kabineye müdahale etti mi?

Başbakan Erdoğan’ın dün onay için Köşk’e götürdüğü Bakanlar Kurulu listesine Cumhurbaşkanı Gül’ün müdahalede bulunduğu ileri sürüldü. Müdahalenin nedeninin de Erdoğan’ın listesinde yer bulamayan Beşir Atalay olduğu belirtildi.

Ankara kulislerini hareketlendiren iddiaya göre; dün saat 12.00’da Köşk’e çıkan Erdoğan, hazırladığı Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Gül’e sundu. Listeyi inceleyen Gül, önceki kabinede İçişleri Bakanı olarak görev yapan Beşir Atalay’ın listede olmadığını görünce listeye müdahale etti ve Atalay’ın Bakan olarak listede yer almasını istedi.

Bu diretme sonrasında listede ismi bulunmayan Atalay Demokratikleşmeden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Bakanlar Kurulu listesine girdi.

BAKANLAR LİSTEDE YER DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Gül’ün beklenmeyen bu müdahalesi Bakanların listedeki yerlerini de kaydırdı. Saat 13.00’e kadar kendini Başbakan Yardımcısı olarak gören Faruk Çelik birden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak listede yer aldı.

Benzeri durum daha önceki Kabine listesinde de yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Gül, önceki dönemdeki Bakanlar Kurulu listesinde Beşir Atalay’ın yerine yine müdahale etmiş ve yerler kaymıştı.

Ankara kulislerini karıştıran bu iddiayı gündeme taşıyan ise Rotahaber yazarı Siyahtürk oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.