banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

CHPnin türban kaygısına yanıt

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun, Türbanı biz çözeceğiz açıklamasından sonra gündeme getirdiği, Ortaöğretimde de serbest bırakılacak mı? Çalışma hayatında ne olacak? kaygılarına AK Partiden yanıt var.

CHPye Kürtçe diliyle ilgili yapılan son değişiklikleri örnek gösteren AK Partili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İleride bunlar anadilde eğitim de ister diye Kürtçe konuşmaya izin vermese miydik? diye sordu.

İnternethabere konuşan Kuzuya göre türban konusuna özgürlükler noktasında yaklaşmak gerekiyor. Her konuda olduğu gibi bu özgürlüklerin kullanımında da kötüye kullanım olabilir. Ama kötü amaçla kullanılabilir diye bütün özgürlüğün engellenmesi doğru değil. Özgürlüklerin sınırları yasalarla çizilir. 

Bu noktada Kuzunun verdiği örnek de dikkat çekici:

Kürtçe konuşmak istiyorum denildi. Neden konuşmasın? Ama bunlar anadilde eğitim ister, devletin resmi dili olsun ister diye o nedenle bu hakkı vermeyelim mi? TRT Şeş açıldı kötü mü oldu. Özgürlükler elden geldiğince genişletilir, yasalarla sınırları çizilir, Kürtçeyle ilgili talepler noktasında da sınırlar ortada. Siz özgürlüğü verirsiniz, sınırlarını belirlersiniz. Taşkınlık yapanların da üstüne gidersiniz. Çalışanlar bakımından 1935 yılından itibaren uygulanan kurallar var. Onlar geçerlidir.

YÖK BAŞKANI NE DEMEK İSTEDİ?

Kuzuya bu noktada YÖK Başkanı Özcanın, üniversitelerde yaşanabilecek baskı karşısında YÖK Başkanı Özcanın, Başı açık öğrencilerin teminatı benim sözlerini hatırlattık. Kuzu Özcanın teminatı benim derken yetkisini ima ettiğini belirterek şunları söyledi:

YÖK Başkanı teminatı benim derken yetkisini söyledi. Bu mahalle baskısına dönüşürse, ben buna zerre kadar ihtimal vermiyorum ama birileri baskı aracı olarak kullanırsa disiplini çalıştırırız demek bu. Disiplin yönetmeliğinde kurallara uymayanlar için kınama, uzaklaştırma hatta atma var. Sen de kapan gelse baskı, bunun da cezası olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.