Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_9k6edl8jmjre1oltk2jevf8lq2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
CHP'nin 35. Madde Tuzağı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

CHP'nin 35. Madde Tuzağı

İşte CHP 35. Madde teklifindeki orduya darbe için davetiye cümlesi:

CHP'nin gündemegetirdiği 35. madde tartışması sürüyor. Milliyet Yazarı Derya Sazak'a göre, CHP'nin 35. Madde teklifi, ordunun demokrasiye mühahalesini önlemek bir yana tam tersine darbe için orduya davetiye çıkartmak olduğunu gözler önüne serdi.

"TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesiyle ilgili restleşme sonrası "koruma kollama" görevini "demokrasinin işlerliğine" bağlayan CHP teklifi, "işlemeyen demokrasi"ye karşı orduya davetiye çıkarmak anlamına gelmez mi?" diye soran Sazak, "Askeri alana yönelmek Baykal gibi Kılıçdaroğlu'na da kaybettirebilir. 27 Nisan polemiği yanlıştır" uyarısında bulundu.

"CHP'nin yönü, sol ve sivil olmalıdır" olmalıdır diyen Derya Sazak'ın CHP'ye öğütleri ve sorularından bir kısmı şöyle: 

"CHP eğer iktidar olmak istiyorsa, AKP'den farklı ne yapacağını, Türkiye'yi nasıl daha iyi yöneteceğini ortaya koymak zorundadır. Evet, Baykal'ın "skandal" gidişinden sonra Kılıçdaroğlu arkasına bir rüzgâr aldı. Temiz, dürüst bir lider kazandı Türkiye. Ancak yetmez! Kemal Bey şimdiden tekrara düşmeye başladı; AKP'nin en güçlü olduğu iki alanda "dış politika ve ekonomi"de mutlaka alternatif sunması gerekiyor. Eleştirmekle olmuyor. Kentli yeni orta sınıfları nasıl kazanacaksınız? Ekonomiyi nasıl büyüteceksiniz? AKP'den farklı bir iktisat politikası sunacak mısınız?

Kürt meselesini nasıl çözeceksiniz? Başörtülü kızlara üniversite özgürlüğünü savunacak mısınız?"

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz
Derya SAZAK / Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.