banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

CHP'de bölünme tehlikesi!
CHP'nin nabzını yakından tutan gazetecilerden Enver Aysever CNN Türk ekranlarında ana muhalafet partisi için çarpıcı iddialarda bulundu. Dört bir Taraf'ta konuşan Aysever, CHP'nin Kürt sorunundaki pozisyon değişikliğinin partideki "ulusalcı" kanattan kopuşlara yol açabileceğini söyledi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümetle yaptığı Kürt sorunu zirvesi sonrası çözüm arayışları hız kazanmıştı. Aysever bu hamlenin yerinde ve doğru olduğunu vurgulayıp Kılıçdaroğlu'na desteğini sunduktan sonra sözü CHP'nin mutfağına getirdi. Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununda insiyatif almasının parti içindeki ulusalcı kesimleri ciddi olarak rahatsız ettiğini kaydeden Aysever olası kopuşlara dikkat çekti.
AKP VE CHP'NİN TABANI MHP'NİN TAVRINDAN ETKİLENECEK
"CHP Kürt sorununda insiyatif kullanma ve bedel ödeme tecrübesine sahip. Ama bu tecrübe yetmiyor. AKP ve CHP'nin de tabanları MHP'nin durduğu noktadan etkilenecektir göreceksiniz. CHP'de çok sayıda milletvekili tabanda baskı altında. Geçen hafta Nur Serter ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında neredeyse istifaya varan bir gerilim oldu. Bu ulusalcı kesimin tutumundan dolayı. Orada parti organlarını çalıştırmak tabanı ikna etmek önemlidir. AKP'nin bu noktada İdris Naim Şahin gibi bir kozu var. Başbakan hep iki yönlü götürüyor..."
CHP'DEKİ ULUSALCILAR BU İŞE AKLINI YATIRMIŞ DEĞİL
"Bu siyasal sürecin sonunda CHP ve AKP'de önümüzdeki hamlelerle siyasal kırılmalar beklenebilir. Özellikle CHP'deki ulusalcı kesiminin henüz bu işe aklını yatırmadığını çok iyi biliyorum. Ama büyük lider olmak, tarih karşısında sorumluluk taşımak, ne yapacağını bilmekle yükümlüdür. O zaman ne yapacağını bilerek tabanını ikna etmek zorunda."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.