banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

CHP'de Başkansız 89. Yıl kutlaması

CHP’nin 89. kuruluş yıldönümünü kutlamaları çerçevesinde Şehitlik Çamlık’ta bulunan Atatürk anıtına çelenk koyan İl Başkan vekili Aydın Paydaş ve CHP’liler 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşını okudular.

Daha sonra açıklama yapan CHP Şanlıurfa İl Başkan Vekili Aydın Paydaş; “Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Sosyal Demokrat görüşünü benimsemiş olan Türk Siyasetinde yer almış olan bir siyasi partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetinin Laik, Bağımsız, Onurlu ve Çağdaş bir devlet olması için dün çalışmıştı. Bugünde çalıştı ve yarın da çalışmaya devam edecektir.

CHP Şanlıurfa İl Örgütü olarak yapmış olduğumuz çalışmalar arasında, şunları sıralayabiliriz, yeri geldiği zaman Şanlıurfa cezaevinde çıkan olaylardan, yanan mahkûmlarının ailelerinin yanında yer aldık. Yeri geldi oğlu kaçırılan askerlerin ailelerinin yanında yer aldık, yeri geldiği zaman Şanlıurfa’da elektrik sıkıntısı çeken sanayicimizin yanında yer aldık, yeri geldiği zaman Suriye politikaları nedeniyle ekonomik ve sosyal yönden mağdur olan Şanlıurfalı esnafımızın yanında yer aldık.

Tüm bu çalışmaları halkımızın refahı ve Şanlıurfa’nın geleceği için yaptık.

Cumhuriyet Halk Partisi, Şanlıurfa İl örgütü olarak emperyalizme karşı, haksızlıklara karşı omuz omuza mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz

Tüm bu duygu ve düşüncelerle 9 Eylül 1923’te Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıldönümü aslında daha geniş ve kapsamlı bir şekilde kutlamayı düşünüyorduk ama Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada şehit olan askerler nedeni ile Şanlıurfa’daki kutlamalarımızı iptal ettik ve Ayrıca patlama da hayatını kaybeden askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalar dileriz…

Tüm bu duygu ve düşüncelerle CHP’nin 89. kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutlar Ve 9 Eylül ruhunu taşıyan tüm yurttaşlarımıza partimizin kuruluş yıldönümü hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bilindiği gibi İl Başkanı Halil Nimetoğlu hafta içerisinde il başkanlığından istifa etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.