banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

CHP Şanlıurfa Teşkilatı tutuklu vekiller için imza topladı
CHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Aydın Paydaş,düzenlemiş olduğu basın toplantısında 8 tutuklu vekil için imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Paydaş, CHP ve diğer siyasi partilerden toplam 8 vekilin tutuklu olarak cezaevinde bulunmasına değinerek bu konu ile ilgili olarak imza kampanyası başlattıklarını düzenlemiş olduğu basın toplantısında söyledi.

Paydaş Yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere partimizden ve diğer siyasi partilerimizden 8 Vekilimiz cezaevinde bulunmaktadır.Bu durum Türkiye’nin Demokrasi karnesinde eksi almasına mal olmuştur.Avrupa ve gelişmiş ülkeler 8 Milletvekilimizin tutuklu olmasını Hukukun eksikliği,Demokrasi ayıbı ve halkın iradesine verilmiş bir ceza olarak görmekteler” dedi.

Hiçbir gerekçenin Milli İrade’den üstün olmadığını ifade eden Paydaş, “Hiçbir irade halkın iradesi üzerinde olmamalıdır.Bugün Milli iradenin tutuklu olduğunu bu durumun Türkiye Demokrasisi açısından bir trajedi anlamına geldiğini söylüyoruz” dedi ve kampanya hakkında bilgiler aktardı.

Bu durum karşısında, İl Başkanlığı 12-19 Haziran tarihleri arasında başlattıkları kampanyaya Şanlıurfa halkının yoğun istek gösterdiklerini ifade eden Paydaş, “Halkımız imza kampanyamıza verdiği destek ile  cezaevlerinde bulunan 8  Vekilimizin  biran önce çıkmasını ve TBMM’de yasama görevlerini yerine getirmesini istiyor” dedi.

Şanlıurfa’da düzenlenen imza kampanyasına 13 bin 150 kişinin destek verdiğini dile getiren Paydaş, “Bizde topladığımız bu imzaları Genel merkezimize ve ilgili kurumlara göndereceğiz.Urfa’da kısıtlı imkanlar ile şehrin sadece bir yerine kurulan stant ile bu kadar fazla imzanın anlamı Demokrasi ve insan hakları için oldukça büyüktür” dedi.

Paydaş, cezaevinde bulunan 8 milletvekilinin derhal salıverilmesini istediklerini söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.
urfahabermerkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.