banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesine yapılan polis baskını sonrası konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya yüklendi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik polis baskınının ardından Zamanlaması uygun olmadı açıklaması yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya yüklendi.

Baykal, Bazı AKPliler bile Canım bunun zamanlaması iyi olmadı diyorlar. Şimdi, zamanlaması iyi olmadı sözü aslında bir itiraftır. Yani, Bu işler planlamayla yapılıyor, biraz geç kaldık demektir dedi.

Deniz Baykal, seçim çalışmalarını sürdürdüğü memleketi Antalyada bugün Kumluca ilçesini ziyaret etti. Baykalın ilçede ilk adresi Adrasan Beldesi oldu. CHP belde teşkilatı önünde partililere konuşan Baykal, Kayseri Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluğun somut delilleri olmasına rağmen hiçbir iddianame ya da soruşturmanın gündemde olmadığını söyledi.

KAYSERİ VE İZMİR FARKI

Baykal, Yazmış, defter orada. Defterde görülüyor. Şu yolsuzluğa bakın diye kıyameti koparıyor bizim yöneticiler, milletvekili arkadaşımız, Genel Başkan. Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki birden bire Ben kefilim, bir şey yok. Sınav sonuçlarından sonra tatmin olmuştu ya. Arkasından Başbakan, Hiçbir şey yok. Pırıl pırıl benim de güvendiğim insanlardır dedi. Şimdi onlar böyle söylüyor, adalet işliyor mu? O defter incelendi mi? diye konuştu.

Buna karşın İzmir Büyükşehir Belediyesinde bazı usulsüzlük yapılmış diyen bir Sayıştay raporunun gazetede yayınlanmasının ardından savcılığın bunu suç duyurusu kabul ettiğini kaydeden Baykal, Aaa demek öyle usulsüzlükler yapılmış İzmir Belediyesinde derhal el koymalıyım demiş. Dalmış hemen belediyelerin içine 40 kişiyi tutuklamış. Ne oluyoruz kardeşim ya? İzmir orada duruyor. Türkiyenin yüzakı bir belediyecilik orada. Varsa bir usulsüzlük incele, bundan kaçan mı var? dedi.

BU BİR İTİRAFTIR

Seçime 40 gün kala, İzmir Büyükşehir Belediyesinde, uydurma bir lafla gözaltıların gerçekleştirildiğini savunan Deniz Baykal, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın operasyonun zamanlamasına ilişkin çekincelerini ortaya koyan açıklamasını şu sözlerle değerlendirdi:

Bazı AKPliler bile Canım bunun zamanlaması iyi olmadı diyorlar. Şimdi, zamanlaması iyi olmadı sözü aslında bir itiraftır. Neyin itirafıdır? Yani, Bu işler planlamayla yapılıyor, biraz geç kaldık demektir. Yani Bunu keşke daha önce ele almış olsaydık. Tam seçim öncesinde, 30 gün kala olursa milletin kafasına kuşku girer. İnanmaz insanlar haklı olarak. Der ki Yav kardeşim tam seçim öncesinde, 1 ay kala bu iddialar ne oluyor? Ayıp değil mi? Sen bırak İzmiri de Kayseriye bak. Kayseride somut iddia var. Ne oldu Kayseri?

DİKTA YÖNETİMİ

İzmir Büyükşehir Belediyesinde yaşanan olayın Türkiyede adaletin ne hale geldiğinin en açık göstergesi olduğunu savunan Baykal, Türkiyede tek kişi hegemonyası ve sivil diktanın giderek kökleşip oturduğunu ileri sürdü.

Diktayı sadece askeri yönetimlerini yapmayacağını, sivil yönetimlerin de son dönemde dikta yaptığını iddia ederek konuşmasını sürdüren Baykal, Kötü olan diktanın kendisidir. Üniformalı olup olmaması elbette önemlidir. Ama asıl önemli olan yönetimin dikta olup olmamasıdır. İzmirde uydur kaydır suçlamalarla, siyasi amaçlı soruşturmalarla siyasi sonuç elde etmeye çalışırlarsa bu dikta değil mi? Kayseride örtbas edilirse bir soruşturma yapılmazsa bu dikta değil mi? diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.