banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Burası Şanlıurfa merkezden bir görüntü
Bugün halen dükkân işleten esnafların bulunduğu aşağı sanayi sitesindeki görüntüler görenleri şaşkına çeviriyor. Sanayi içerisinden geçen karakoyun deresinde biriken çöpler etrafa kötü kokular saçıyor.

Çöplüğü andıran karakoyun deresi yanı başında dükkân işleten esnaflar sağlıksız koşullarda çalışmalarına devam ediyor. Evlerinde ekmek bekleyen aileleri için sağlıksız koşullarda çalışan aşağı sanayi esnafı ekmek mücadelelerine aralık vermeden devam ediyor.

Karakoyun deresine atılan çöplerin birikmesi sonucu etrafa hastalık saçan kötü kokular salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor.



YOLLARI DA BOZUK!

Aşağı sanayi sitesinin yollarında oluşan çukurlar hendeklerle çevrili Medine şehrini insanın akıllarına getiriyor. Oluşan çukurlar yağmurun yağmasıyla beraber dolup çekilmez bir çile haline geliyor. Yaklaşık 10-15 cm arasında oluşan çukurlar vatandaşın yollardan geçmesine engel oluyor.



ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAT SAFHADA

Eski sanayi sitesi olarak bilinen yerde önceki gün çıkan ve kimin çıkardığını belli olmayan yangının çıkarmış olduğu dumanlar adeta Şanlıurfa'nın üzerini bir kara bulut gibi sardı.

Esnafların gelişi güzel atmış oldukları artıkların sebep verdiği yangın Şanlıurfa'nın üzerini bir kara bulut gibi kaplayarak Şanlıurfa'da görüntü ve çevre kirliliği vermesine sebep oldu.

Sonuç ise tam bir fiyasko çünkü bugün aşağı sanayi olarak bilinen yerin hemen karşısında Şanlıurfa Valiliği, İl Özel İdaresi, Tapu Müdürlüğü ve Adliye gibi kamu kurum ve binalarının karşısında hizmet vermektedirler.

Bu ve bunun gibi yangınların her zaman olduğu esnafın bu duruma artık alıştığını söyleyebiliriz çünkü burası adeta sahipsiz bir yer olarak niteleyebiliriz. Şehrin göbeğinde kalmış bir pislik yuvası söyleyebiliriz

2011 yılını geride bırakacağımız şu son ayların olduğu bir zaman diliminde hala

Şanlıurfa'nın göbeğinde bulunan bu sanayi sitesinin bir an önce taşınması ve çevre kirliliğinde bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirtiyoruz.
Murat Çiftçi / GAP Gündemi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.