banner2
Öne Çıkanlar Şırnak Akçakale Urfa Fevzi Demirkol ilçe

''Bu hata MHP'yi bitirecek''

''Bu hata MHP'yi bitirecek''

MHP'nin yargı tasarısına karşı çıkması parti tabanında sorgulanıyor.

MHP'nin, iş yükü altında ezilen Yargıtay ve Danıştay'ın yeni üye ve dairelerle güçlendirilmesini hedefleyen yargı tasarısına karşı çıkması parti tabanında sorgulanıyor. Kamuoyunda oluşan 'CHP-MHP ittifakı' algısı ise partilileri rahatsız ediyor. 

Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Başkanı Hasan İlter, parti yönetiminin yargı reformu konusunda CHP'nin yanında yer almasına tepki gösteriyor. Zaman'daki habere göre İlter, "Son yıllarda hemen her konuda CHP ne diyorsa MHP onu diyor. Milletin gözünde yargının durumu malum. Referandumdaki hatalar tekrarlanırsa MHP oy kaybetmeye, kan kaybetmeye devam edecektir" dedi.

Hasan İlter, MHP'nin Balyoz davasının tutuksuz sanıklarındanemekliTümgeneral Engin Alan'ı partiye almasına da tepkili. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bu katılımla Ergenekoncu paşaları milletvekili yapma işareti verdiğini iddia ediyor. Ardından şu görüşü dile getiriyor:

"Ergenekon'dan yana tavrını koydular ve bunu safha safha gerçekleştiriyorlar. Engin Alan'ın partiye katılması safların ne yönde tutulduğunu açıkça gösteriyor. Türk milletinin milli manevi değerlerini savunması ve bu değerlerin savunmasında ısrarcı olması gerekirken çizgileri değişti, Ergenekon'dan yana oldu. Bu tavır geliştirilerek sürdürülecek. Eğer Silivri'deki paşalardan birini milletvekilliği listelerine koyarlarsa buna şaşmamak gerekir."

Parti politikalarına itirazlar, dün Gaziantep teşkilatında de istifalara yol açtı. Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Oğuz Hocaoğlu, milletvekili adaylığı için geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan İl Başkanı Mehmet Özdemir, Şahinbey İlçe Başkanı İsmet Şerbetçi ve Şehitkamil İlçe Başkanı Ramazan Horuz'un da aralarında bulunduğu çok sayıda teşkilat mensubu, MHP ile yollarını ayırdı. Eski İl Başkanı Mehmet Özdemir, "Muhafazakar değerlere, Türk İslam ülküsüne ve aziz şehitlerimize ya başkaları hatırlattığı zaman ya da sıkıntılı ve sancılı kongre süreçlerinde yer verilmektedir. İçki yasağının desteklenmemesi,başörtüsükonusundaki ikircikli gözüken tutum... İşte bu ve başkaca sebeplerle ülkücülüğümüz gönlümüzde yüreğimizde kalmak üzere, MHP'den istifa ediyorum. Belki genel merkez bu tavrımızı dikkate alır, millete rağmen yapılan siyasetin yanlışlığını anlar ve çalışmalarını yeniden gözden geçirir" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.