banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Binici; Adresi Önceden Göstermiştik

Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, görüşmelerin müzakerelere dönüşerek Kürt sorunun çözülmesinin Türkiye halkaları tarafından beklendiğini belirtti.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici Kanal Urfa’yı ziyaret ederek yarın yapılacak olan bdp 2. Olağan kongresi ve imralı görüşmeleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

BDP 2. Olağan Kongresinin yarın URFA CITY AVM konferans salonunda gerçekleşeceğini belirten binici kongreye, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkan Vekili İdris Baruken’in katılacağını söyledi.

İmralı ile yapılan görüşmeyi önemsediklerini belirten Vekil Binici, zaman zaman İmralı’yı adres gösterdiklerinde haksız olmadıklarını ifade etti.

Bazı süreçlerin heba edildiğini söyleyen vekil binici, Habur’un bunlardan bir tanesi olduğunu oraya toplanan yüz binlerin artık savaş istemediğini ve artık çocukların ölmemesi için bir araya geldiklerini belirtti.

Ölümler üzerine kimsenin siyaset yapacağını zannetmediğini belirten binici savaştan beslenen bazı güçlerin olduğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında barışın savaştan zor bir süreç olduğunu söylediğini kendisinde bu açıklamaya katıldığını söyledi.

Binici olarak geçmişten ders çıkaracaklarını bu sürecinde kimsenin heba etmesine hakkının olmadığını sözlerine ekledi.

Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.