Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_fssan8e6btuda8js9kdr82dbn7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Belediye başkanının makam aracı haczedildi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Belediye başkanının makam aracı haczedildi

İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan’ın makam aracı, katıldığı Ertuğrul Gazi’yi Anma Programı dönüşü Ankara yolunda belediye borçlarından dolayı haczedildi.

Belediyenin, AK Partili eski başkan Kadir Altunköse döneminde 19 milyon TL borçlanarak 32 hacizle yüz yüze kaldığını ileri süren İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, “Belediyeyi devraldığımızda eski parayla 19 trilyona yakın borç devraldık. Bu borcun yaklaşık 5,5 trilyonu, yeni Büyükşehir Yasası gereği ASKİ’ye geçti. Geriye kalan 13,5 trilyonluk borca icralardan dolayı faizleri eklendiğinde borç miktarı 17 trilyonu geçti.”dedi.

Yeni Büyükşehir yasası ile borçları ödeyemez hale geldiklerini savunan Adamhasan, “Yeni yasa ile İller Bankası’ndan gelen para, nüfus ve ilçenin yüzölçümüne göre hesaplanıyor. Yüzölçümü küçük olan ilçemiz yeni yasadan kötü etkilendi. Gelen paranın yüzde 40’ı Büyükşehir’e aktarıldığından dolayı, elimize geçen para kuşa döndü. Bu şartlarda eski belediye başkanının yaptığı bu borcu, seçim dönemimdeki 5 yıllık gelirlerimizin tamamını versem yine borç kapanmıyor.”ifadelerini kullandı.

Eski başkan Altunköse’nin İmamoğlu Belediye Başkanlığı döneminde kötü bir yönetim sergilediğini ifade eden Adamhasan, “Altunköse döneminde İmamoğlu Belediyesi borçlarını ödeyemez duruma geldi. Eski parayla trilyonlarca borcun altına giren İmamoğlu Belediyesi tam anlamıyla iflasın eşiğindeydi. İmamoğlu esnafı sattığı mal ve hizmetin karşılığını alamadığı için belediye ile iş yapmamaya başlamıştı.”dedi.

Adamaslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski belediye başkanına yakın çevreler, sanki borcu yapan kendileri değilmiş gibi makam aracının haciz işlemi gereği yakalama emrinin olmasının dedikodusunu yaparak gazetecileri bilgilendiriyorlar. Bu davranış tamamen utanmazlıklarının bir göstergesidir. İmamoğlu Belediyesi makam aracına haciz geliyorsa bu ayıp 32 adet haciz işlemine konu olan borçları yapan AKP’li Belediye Başkanı Kadir Altunköse’nin ayıbıdır. Bu bağlamda, resmi aracın haczinde emniyet mensuplarını zor durumda bırakmamak için aracın tesliminde kolaylık sağladık. Biz makam aracı sevdalısı değiliz.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.