banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

BDP'lilerle kucaklaşan PKK'lıya örgütten ceza!

PKK ye yakın kaynaklara ropörtaj veren PKK elebaşısı Murat Karayılan, önce BDP'li vekilleri eleştirdi, sonra da BDP'li vekillerle kucaklaşan PKK'lının "görevden" alınacağını duyurdu.

PKK elebaşısı Murat Karayılan kucaklaşmayı nasıl karşıladınız şeklideki soruyu yorumlarken "Şimdi BDP'lilerin orada sergilediği tutum bana göre Kürt halkında tabii ki, olumlu karşılanmıştır, hatta halkın gönlünde taht kurmuştur. Bu bir gerçektir. Yani bir siyasetçi ile gerillanın kucaklaşmasının halkımız için önemli bir mesajdır ve anlamı vardır. Ama bu demin dediğim manipülasyondan dolayı, toplumun farklı şekillendirilmesinden dolayı, Türkiye ortamı için düşünüldüğünde tabii ki aynı sonuç ortaya çıkmaz. Bu konuda bana göre BDP'liler daha fazla Türkiye gerçeğini göz önünde bulundurmalı. Bu konuda daha duyarlı yaklaşımlar gerekli diye düşünüyoruz." dedi.

BDP'lilerle kucaklaşan teröristlerin davranışlarını doğru bulmadıklarını ifade eden teröristbaşı, ilgili birimin sözde komutanını görevden aldıklarını da açıkladı. Karayılan gerekçeyi de "onlar orada bir asker gibi daha resmi durmaları gerekirken, onlar da o duygusallık fırtınasına kapılmışlardır. Daha temkinli, daha metin olabilmeliydiler diye o arkadaşlar üzerine eleştiri vardır. Bir duygusallık atmosferi oluşmuştur" şeklinde konuştu.

Kaynak: NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.