banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

BDP'li bağımsızların sorunu çözülüyor

Geçmişteki mahkumiyetleri gerekçesiyle adaylıkları kabul edilmeyen BDP'nin bağımsız adayları başvurdukları mahkemelerden olumlu sonuçlar aldı.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, avukatların başvurusu üzerine halen milletvekili olan Sebahat Tuncel'in 1 yıl 6 aylık hapis cezasını 6 aya indirip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Gültan Kışanak ve Ertuğrul Kürkçü de yerel mahkemelerden memnu haklarının iadesine ilişkin çıkardıkları kararları YSK'ya iletti. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ise Hatip Dicle ve Leyla Zana'nın durumuna açıklık getirdi. Her iki ismin "yasaklanmış haklarının bulunmadığı''na hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.