banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

BDP’den bıkanlar parti kuruyor
Bazı dindar Kürtlerin bölgede nabız yoklamaya başladığı ve kurulacak partide, eski siyasetçi Haşim Haşimi ile Abdurrahman Kurt’un bulunacağı belirtiliyor. Partide ayrıca BDP’nin güvercin kanadından önemli isimlerin yanı sıra Kemal Burkay ve HAKPAR lideri Bayram Bozyel’in de yer alabileceği öne sürülüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde son dönemlerde PKK ekseninde siyaset yapan BDP’ye duyulan tepki ve AK Parti’nin Uludere olayının ardından somut adım atmaması kararsızları yeni arayışlara itmeye başladı. Bu arayışın farkına varan kanaat önderlerinin işaretiyle bazı dindar Kürtlerin bölgede nabız yoklamaya başladığı öğrenildi.

Kürtlerin etkin isimleri ile arayışlar
Bölgedeki bazı cemaatler, aşiretler ve AK Parti’den geçen dönem milletvekili seçilemeyen eski vekiller yeni bir parti kurmak için harekete geçti.
Parti kurmak için çaba sarf eden grupların görüştüğü isimler arasında ise başı Kürtlerin etkin isimlerinden, eski siyasetçi Haşim Haşimi çekiyor. Türkiye ile Irak’ın kuzeyindeki Kürt yönetimi ile köprülerin kurulmasında da gösterişsiz ama çok etkili bir rol oynadığı bilinen Haşim Haşimi, Güneydoğu Anadolu’nun en köklü ailelerinden birine mensup… 1984-1989 yılları arasında Cizre Belediye Başkanlığı yaptı. Ardından 20 ve 21. dönemlerde Diyarbakır Milletvekili olarak Meclis’te yer aldı. TBMM’de, 1996 yılında kurulan ve 2 yıl süren Göç Araştırma Komisyonu’nun başkanlığı da yapan Haşimi, AK Parti’ye yakınlığıyla da tanınıyor.
Bölgede kurulması muhtemel bir partide görev alması muhtemel bir diğer ismin ise Abdurrahman Kurt olduğu konuşuluyor. AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Abdurrahman Kurt, açılım sürecinde önemli rol üstlenmişti. Ayrıca bölgede bazı cemaatlerin ve siyasallaşmış grupların da konuyu istişare ettikleri ifade ediliyor…

PKK üstlerini çizmişti
Öte yandan henüz istişare aşamasında olsalar da bölgede ziyaretlere başlayanlar arasında kapatılan DEP’de bir dönem siyaset yapan ve Kürt sorunun daha ılımlı politikalar ile dile getirilmesini savunan BDP’nin güvercin kanadından önemli isimlerin olduğu öğrenildi. DEP ve PKK tarafından üstü çizilen BDP’lilerin, 31 yıldır yaşadığı İsveç’ten Türkiye’ye dönen Kemal Burkay ve HAKPAR lideri Bayram Bozyel ile de görüşme arayışı içinde olduğu biliniyor.
Kaynak: Aslan DEĞİRMENCİ / Milat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.