banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Başkan Elgün‘den ‘10 Aralık İnsan Hakları Günü’ mesajı

Başkan Elgün mesajında şu ifadelere yer verdi: "Çağdaş insan hakları belgelerinin anayasası olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insan hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak evrensel anlayışın yansımasıdır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de insan haklarına saygı, Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasındadır.

Temel hak ve özgürlüklerin sürekli ileri götürülmesi yönündeki politikalarımız, kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi’nin insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerini yerleştirme ve derinleştirme hedefleriyle de örtüşmektedir.

AK Parti olarak olarak insan haklarının, demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin korunması ve geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Türkiye, her geçen gün daha da olgunlaşan demokrasisiyle, insan haklarına, hukuk devleti ilkesine olan bağlılığıyla dünyada ve bölgemizde örnek bir konumda yer almaktadır.

Bu anlamda Türkiye AK Parti iktidarında insan hakları alanında sessiz devrim gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyet tarihinin en büyük anayasa değişikliği yine AK Parti döneminde oldu. 12 Eylül anayasasını, 12 Eylül tarihindeki referandumla halkımızın onayıyla değiştirildi. İnsan hakları ihlallerinden dolayı insanımıza Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı tanındı.

"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" anlayışıyla kökleşen yönetim geleneğimizin, çağın en yüksek hukuk standartları ile günümüz Türkiye'sinde yeniden hayat bulması için çalışan hükümetimiz, sadece vatandaşlarımızın değil tüm dünya insanlarının haklarıyla ilgilenmektedir.

Bu düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün milletimize ve tüm insanlık ailesine hayırlı olmasını diliyor; adalet, eşitlik, özgürlük temelinde mutlu bir gelecek diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.