banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Başkan Çiftçi, Karaköprü'ye teleferik yapacak VİDEO

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, 4 yıl süre boyunca Karaköprü’ye kazandırdığı çalışma, hizmet ve projeleri anlattı.

Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezi brifing salonunda gerçekleşen basın toplantısına Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Şanlıurfa’da görev yapan Ulusal ve yerel basın temsilcileri ve köşe yazarları katıldı. Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, göreve geldiği günden bugüne kadar yapılan tüm çalışmaları ve hizmetleri tek tek rakamlar vererek anlatarak küçük bir belde geliri ile büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Şanlıurfa’nın değişen, gelişen ve büyüyen kenti olan Karaköprü’nün son dört yılda sosyal, kültürel ve yapısal anlamda değiştiğini ve ivme kazandığını açıklayan Başkan Çiftçi, bu kadar somut ve güzel çalışmaların ortaya çıkmasında ekip çalışmasının, vizyonel bakışın ve vatandaşın desteği ile gerçekleştiğini söyledi. 8 km’lik Akpınar Dere Islah çalışması, 170 bin m2 mesire alanı, 7 adet kapalı oto park ve semt pazarları, 2.100 m2 anfi tiyatro alanı, 3000 m2 saat kuleli kent meydanı, 10 adet yeni bulvar, 15 bin m2 spor kompleksi alanı gibi hayati önem taşıyan projeleri Karaköprü’ye kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Çiftçi, Karaköprü’ye yep yeni bir dinamizm katacak olan vizyonel projeleri sıraladı. Orman Kamp Merkezi Projesi, 110 bin m²lik yaşam parkı projesi, Fuar Alanı ve Kongre Merkezi, Hafif Raylı Ulaşım Projesi, Biyolojik Gölet Projesi, Teleferik Projesi, Yonca Yaprağı Kavşaklar Projesi, 10 bin m²lik Gençlik Merkezi Projesi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi’ni anlatarak bu çalışmalar ile ilçeye yeni bir bakış yeni bir ahenk katacağını söyledi.

Şanlıurfa'da bir belde olmasına karşın bir ilçe kadar hizmet ettiklerini belirten Başkan Çiftçi; "Esentepe ve 1700 Yataklı Devlet Hastanesi arasında teleferik yapacağını ve Havaalanına raylı sistem döşeyeceğini" söyledi.

Yaklaşık 7 trilyona mal olacak olan teleferiğin alt yapı çalışmasının bittiğini belirten Çiftçi; "TOKİ ile Osman Bey Kampüsü arasında döşenecek olan hafif raylı sisteme biz ek olarak Havaalanına kadar biz döşeyeceğiz" dedi.



Başkan Çiftçi, toplantıda yöneltilen soruları cevapladıktan sonra basın mensupları ile birlikte sahada yapımı devam eden ve bitmiş olan projeleri yerinde incelediler. Daha sonra basın mensupları ile birlikte ağaçlandırma alanında fidan dikildi.

4 YILLIK HİZMET

-53.5 Kilometrelik alana asfalt yol yaptık ve 160 bin ton asfalt kullandık.

-585000 m2 alana kilitli parke döşemesi yaptık

-52 Km Kaldırım Döşedik

-82 Km Kanalizasyon boru sistemi döşeyerek alt yapıyı daha güvenli hale getirdik.

- 40,7 Km. İçme suyu boru döşemesi yaptık

-3 adet su pompa istasyonu ve 8 adet trafo tesisi inşa edildi.

-25 Km Yağmur suyu boru döşemesini yaptık

-35 Km Yağmur oluğu döşemesi yapıldı.

-Park ve Bahçeler Müdürlüğü- Karaköprüye 32 adet yeni park kazandırdık.

-10 Adet yeni bulvar açarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

-37.65 ton katı atık nakli gerçekleştirirdi.

-Karaköprüde sanatsal etkinlikler için 2.100 metrekare alana dev anfi tiyatro alanını kurduk.

-3000 metrekarelik alana saat kuleli meydan inşa ettik.

-Gençlerin spor aktivitelerini rahat yapmaları için 10.000 metrekarelik alana kapalı spor salonu kuruldu.

-Karaköprü içerisinde büyük sorun olan 8 kilometrelik Akpınar Deresi Islah edildi.

- Her mahallede olmak üzere toplam 7 adet Kapalı Otopark ve semt pazarı yaptık.

-mesire alanı 170 bin m2

-spor kompleksi 15 bin m2

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.