banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Başbakan'dan sanatçılara destek sözü
Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'de sanatçıları ve beyin cerrahlarını ağırladı

Başbakan Erdoğan, hafta sonunu İstanbul'da geçirdi. Başakşehir'de yapılan Olimpa Alışveriş Merkezi'nin açılış törenine katılan Erdoğan, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde ise önce sanatçıları ağırladı, ardından da beyin cerrahlarını. HAYTAP üyelerine, seçimler sonrasında hayvan haklarıyla ilgili gerekli düzenlemenin yapılacağı sözünü veren Erdoğan, İstanbul için planlarını da beyin cerrahlarına anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayvan hakları konusunda kendisinden destek isteyen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ve bir grup hayvansever sanatçıyla bir araya geldi.
Başbakan Erdoğan'ın Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği ve yaklaşık bir saat süren görüşmeye, Yonca Evcimik, Ajda Pekkan, Metin Özülkü, Burcu Güneş, Ömür Gedik ve Tuna Arman katıldı.

"ERDOĞAN KONUYA DUYARLI YAKLAŞTI"

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Kemal Şenpolat,
Başbakan Erdoğan'dan, hayvanlara kötü muamele eden veya şiddet uygulayanların idari para cezası ödeyerek kurtulmaması, mahkemelerde yargılanması ve savcıların gerekiyorsa resen kovuşturma açabilmesi gibi taleplerde bulunduklarını söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın konuya çok duyarlı yaklaştığını dile getiren Şenpolat, 'Büyük ölçüde seçimlerden önce bu yasanın değişmesi mümkün olmayacak. Seçimlerden sonra kesinlikle söz aldık. Hayvanlara yapılan her türlü kötü muamele bundan sonra mahkemeler nezdinde yargılanacak' dedi.
"ERDOĞAN'I HİÇ TANIMADIĞIMI ANLADIM"

Şarkıcı Yonca Evcimik de hayvan hakları konusundaki taleplerini
Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini belirterek, 'Ben bugün burada Başbakanımı hiç tanımadığımı öğrendim. Çünkü onun ciddi bir hayvansever olduğunu, yakınında kediler köpekler ile birlikte yaşadığını öğrendim' dedi.

Evcimik, 'görüşmede hayvanlara yapılanlara ilişkin konular gündeme gelirken Başbakan Erdoğan'ın gözlerinde vicdanı gördüğünü ve bundan sonra bu konunun yanında olacağını hissettiğini' vurgulayarak, görüşmeden mutlu ayrıldıklarını söyledi.
ERDOĞAN'IN İKİNCİ KONUKLARI BEYİN CERRAHLARI OLDU

Erdoğan, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'ndeki ikinci konukları ise Uluslararası Asya-Anadolu Beyin Cerrahi Dostluk Kongresi üyeleri oldu.
 
Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, sözlerine, Dünya Sinir Cerrahları Derneği Başkanı, Genel Sekreteri, Onursal Başkanı ile yüzyılın beyin cerrahı seçilen Gazi Yaşargil olmak üzere tüm konuklarına 'Hoşgeldiniz' diyerek başladı.
Yurtdışından gelen konukların İstanbul'da iyi vakit geçirmiş olduklarını, İstanbul'un güzelliklerini, gizli hazinelerini bir nebze olsun teneffüs edebildiklerini ümit ettiğini ifade eden Erdoğan, İstanbul'un 2010 yılında Avrupa'nın Kültür Başkenti olarak seçildiğini de hatırlatarak, bu nedenle bir yıl boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptığını anlattı.
İstanbul'un kadim tarihi, renkli kültürü ve zengin medeniyetiyle, tüm zamanların bir kültür ve hoşgörü başkenti olmayı ziyadesiyle hak ettiğini vurgulayan Erdoğan, bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığını da yaptığı kentin geçmiş ile geleceği, doğu ile batıyı, Asya ile Avrupa'yı aynı anda ziyaretçilerine cömertçe sunan eşsiz bir şehir olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.