Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_reb3vbami5gpv89unlrpn16vq3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Başbakan Erdoğana Harrandan Fahri Doktora haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Başbakan Erdoğana Harrandan Fahri Doktora

 11 dev tesisin açılışını yapmak ve halka hitab ederek adeta teşekkür etmek üzere Şanlıurfaya gelen Başbakan Erdoğan, ziyaret ettiği ve kendisine Fhri doktoralık ünvanı verilerek cüppe giydirilen Harran Üniversitesinin Fahri Hemşehrisi oldu. Üniversiteden moralli yerinde ayrılan Başbakan Erdoğan, Üniversitesite öğrencilerine pedagoji müjdesini verdi.

     Başbakan Erdoğan, Harran Üniversitesi (HRÜ) İktisat Fakültesi Senatosu tarafından kendisine fahri doktora unvanı verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, GAPın sadece tarımı değil, bölge insanının kaderini de değiştirdiğini söyledi.

     Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İ.Halil Mutlu başkanlığındaki Senato üyeleri tarafından Fahri Doktora ve diploma verilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Harran Üniversitesine destek sözü verdi.

     Bölge insanının kaderinin olumlu bir yönde değişmesinin bazı dinamikleri de beraberinde getirdiğine inandığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Statüko da, artık değişim karşısında ciddi bir tedirginlik yaşamaya başladı. Onlarca, yüzlerce değil binlerce yıldır süregelen birtakım alışkanlıklar, birtakım töreler, birtakım siyasetler de artık yerini açıklığa ve aydınlığa bırakıyor dedi.

     Bu bölgede çok uzun yıllar boyunca yoksulluk var. O yoksulluk istismarı da beraberinde getiriyor. Şu anda Harranın kurak toprakları suyla kucaklaştıkça işte bu istismarın zemini çöküyor. Susuzluk sona ererken aynı zamanda istismar bataklığı da kuruyor diyen Başbakan Erdoğan, sözlerine şyöyle devam etti;

     Bölgenin meselesi sadece ve sadece maddi imkansızlıklardan ibaret değildir. Bölgeye ekonomik canlılık geldiğinde bütün meselenin çözüme kavuşacağını ifade edenler bölgeye de, bölge insanına da çok büyük haksızlık yapıyorlar. Elbette ekonomik kalkınma önemlidir ama tek başına yeterli olmadığını, olmayacağını çok iyi gördük. Açık söylüyorum biz insanı Homo Economicus yani ekonomik ilişkilerden ibaret bir varlık olarak görmüyoruz. Asla böyle bakmıyoruz. İnsan; yaradılanların, yaradılmışların en şereflisi, canlıların en şereflisi. Dili, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun bizim medeniyetimizde insan önce candır. İnsan, altını çizerek ifade ediyorum, midesi ile değil; ruhuyla, fikriyle, yüreğiyle tarif edilebilecek bir varlıktır. Çocuğa süt verirsiniz karnını doyurursunuz, eline oyuncak tutuşturursunuz ama insanın maddi ihtiyaçları olduğu kadar duygusal ihtiyaçlarını da dikkate almak zorundasınız ve şimdi birileri çıkıyor, Doğuda, Güneydoğuda yatırım yapılırsa sorunlar biter diyor. Bir başkası çıkıyor, Bölgede et balık kurumları açılırsa sorun çözülür diyor. Bunların tamamı sığ, dar ve meselenin özünden uzak yaklaşımlardır.

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik kalkınmayı demokratikleşme,  demokratikleşmeyi de ekonomik kalkınma ile desteklenmek zorunda olunduğunu belirterek, Eğer biri ileri, biri geri olursa bu işi çözemezsiniz. Güvenlik ile demokrasinin dengesini çok iyi yapmak, terörle mücadele ederken kırıp dökmemek özgürlüklerin istismara dönüşmesini engellemek zorundasınız. Biz denklemi çok iyi kurduğumuza inanıyor, artık denklemin çözüm aşamasına geçmiş bulunuyoruz diye konuştu.

     Başbakan Erdoğan; enerjiyi, sulamayı, hastaneyi önemsedikleri kadar okulu, üniversiteyi, farklı dil ve lehçelerde konuşmayı, bunları öğrenmeyi de önemsediklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü;

     Toprakları suyla buluşturduğumuz kadar gönülleri de huzurla buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Adaletin, insan onuruna yaraşır bir yaşam tarzının ekmek kadar, su kadar önemli olduğunu biliyoruz. Rahatsızlığın temelinde de işte bizim bu çözüm odaklı politikalarımız var. İstismar zeminlerini kaybedecek olanlar hem doğuda hem batıda çözümü engellemek, yavaşlatmak, durdurmak gayreti içerisindeler. Yoksul insanları istismar etmek üzere kurulan politikalar artık sarsılıyor ve statüko da bundan ciddi rahatsızlık duyuyor.

     Harran Üniversitesinin kısa bir sürede çok büyük aşamalr kayıt ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. İ.Halil Mutlu ise; Sayın Başbakan 3.kez Üniversitemize geliyor, çok büyük destekleri var, bazı eksikliklerimiz var, kendilerinden destek bekliyoruz, özellikle TIP fakültesinin tamamlanması ile komşumuz Suriye ye bile hizmet edeceğiz dedi.

     Rektör Prof. Mutlu daha sonra Başbakan Erdoğana Fahri doktora payesi ve diplomasını takdim ederken, Başbakan Erdoğan daha sonra senato üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

     Morfoloji binasının açılışını Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Milletvekilleri ve Üniversite yönetimi ile gerçekleştiren Başbakan Erdoğan Şanlıurfadan ayrıldı.

Müslüm Abacı / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.