banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Başbakan Davutoğlu, Caylanpınar'da halka hitap etti

Bugün Akşam üzeri Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Davutoğlu, Ceylanpınar ilçesinde halka seslendi.

Başbakan Davutoğlu, Gaziantep ve Kilis temaslarının ardından Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine geldi. Şanlıurfa'dan helikopterle Ceylanpınar'a gelen Davutoğlu, burada ilk olarak terör örgütü PKK tarafından evlerinde şehit edilen polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak'ın görev yaptığı Ceylanpınar Karakolunu ziyaret etti.


'BURADAN İLAN EDİYORUM'

Karakol ziyaretinin ardından halka seslenen Davutoğlu, konuşmasında, "Şehidimizin kanına girenlerin hesabını mutlaka sorarız. Buradan ilan ediyorum, 23 Temmuz'da Yalçın yiğidimizi öldüren DAEŞ terör örgütü veya herhangi bir başka örgüt, Suriye'den ülkemize bir tehdit teşkil ederse aynen 23 Temmuz gecesi gibi tepelerine biner, cezalarını veririz" dedi.

'DİYORLAR Kİ, 'ÇATIŞMASIZLIĞA DÖNELİM'

 Hiçbir zaman çatışmayı savunmadıklarını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi diyorlar ki 'çatışmasızlığa dönelim', evet dönelim. Hiçbir zaman çatışmayı savunmadık biz. Hiçbir zaman şiddeti savunmadık. Ama çatışmasızlıktan kasıtları, yine başka bir gece ilerde polislerimizi katledecekler de biz sessiz kalacağız diye düşünüyorlarsa, eğer çatışmasızlıktan kastettikleri, şehirlerimizin etrafında işkence yaptıkları mahkeme veya şeyler kurmak, oralarda vatandaşlarımızdan haraç almayı kastediyorlarsa, buradan sesleniyorum, bir daha kamu düzenini bozan kim olursa olsun ne niyetle olursa olsun mutlak suretle cezalandırılacaktır. Eğer çatışmasızlıktan kastettikleri, kendilerine uymadığı, kendilerine seçimde yenilgi tattırdığı için Menderes gibi kardeşlerimize suikast yapmaksa buna izin vermeyeceğiz."

Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski İçişleri Bakanı Efgan Ala ile AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.