banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Başbakan Davutoğlu AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nde açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de baskı ve zulme karşı taviz vermeyeceklerini belirterek, yaşanacak olan her türlü saldırıya karşı dimdik ayakta duracaklarını ve milli iradeyi, özgürlükleri, demokrasiyi savunacaklarını söyledi.

“Hükümet olarak net ve açık bir tavır ortaya koyduk”

20 Temmuz ile 23 Temmuz arasında ülkeyi kaosa sürüklemek için harekete geçildiğini belirten Başbakan Davutoğlu, ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere karşı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, net ve açık bir tavır ortaya koyduklarını ve Türkiye'nin her köşesinde sadece meşruiyetin hâkim olacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, “Türkiye'nin her köşesinde kim vatandaşlarımızın huzurunu, sükûnunu bozmak ister, Türkiye'yi kaosa sürüklemek isterse onlara karşı en şiddetli ceza verilecek'. İfadelerini kullandı.

“Stoklanan silahlar kazılan hendekler görülmüyor”

Cizre'de yaşanan olaylarda değinen Başbakan Davutoğlu, geçmişte Cizre başta olmak üzere bölgede vatandaşa terör baskısı uygulayanların şimdilerde buralarda stoklanan silahları, kazılan hendekleri görmediklerini söyledi.

'Kürtlerin devleti neresi?'

Yapılan bu operasyonların hiçbir şekilde 90'ların güvenlikçi anlayışı ile ilişkilendirilmemesi gerektiğin i de belirten Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her ilimizde, her ilçemizde mutlak surette kamu düzeni sağlanacak, kardeşliğimiz pekiştirilecektir. Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşlarıma sesleniyorum, 'Omuz omuza veriniz. Selamı, barışı, kardeşliği egemen kılalım. Diyorlar ki 'Kürtlerin devleti neresi?' Net bir sesle söylüyorum, Türklerin de Kürtlerin de Sünnilerin de Alevilerin de devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir."

“Demokratik hukuk devleti kuralları içinde müdahalede bulunacağız”

Kamu düzeni konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, kamu düzeninin mutlak surette sağlanacağını, ancak bunu yaparken, sivil vatandaşlara en küçük bir şekilde bir zarar verilmeyeceğini ve demokratik hukuk devleti kuralları içinde müdahalede bulunulacağını söyledi.

“Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza sesleniyorum”

Son günlerde yaşanan toplumsal gerginliğe atfen de uyarılarda bulunan Başbakan Davutoğlu, “Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımıza sesleniyorum, sizler Hakkâri’de hakkınız olduğu kadar Edirne'de de hakkınız var. Batı'daki kardeşlerime sesleniyorum, Kuzey'deki, Güney'deki kardeşlerime de, sizlerin Edirne'deki hakkınız kadar Hakkâri’de de hakkınız var.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.