banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bakan'a da lo lo!
Şanlıurfa'da yayın yapan GAP Gündemi gazetesi bugün manşetinde analiz haberle "Bakan'a da lo lo!" başlığı ile çıktı. İşte detaylar!...

2004 – 2009 döneminde TOKİ, Kentsel dönüşüm, 3 meydan, GAP Vadisi Projesi, yeni otogar yeri, sanayinin taşınması, ŞUTİM projesi, otogalericilerin taşınması ve yerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden tanzimi gibi büyük projeler başta olmak üzere AK Parti teşkilatı, milletvekilleri, Valiler, bürokratlar ve diğer muhataplarıyla zıtlaşıp projeleri engelleyen Fakıbaba belediyesi yeni dönemde de aynı tutumunu sürdürüyor..



Bakan Faruk Çelik’in Şanlıurfa için "4 yılda 400 proje" vaadi ile yeşeren Şanlıurfa’daki değişim – gelişim ümidi; işin içine belediye girince, bildik dedikodular kulaklara fısıldanmaya başlandı. Belediye Cenahı Fakıbaba’nın 8 yıldır söz verip te yapmadığı Abide Kavşağı’nın Karayolları tarafından ihale edilmesi üzerine, projenin basitliğini, ucuzluğunu el altından dillendirip küçültmeye – karalamaya başladı.

İzin ve devirleri yapılıp Belediye’ye açması için bırakılan Yeni Otogar – Evren Sanayi yolunda güzergah tartışması yapılıyor. El altından bakan ve danışmanlarının belediyenin güzergahını kabul etmeyip, yeni güzergah dayattıkları bununla da birilerine rant kazandırmak istedikleri iddiasını yayıyorlar. AK Parti çevresi ise bu konuda tam tersini iddia ediyor. Belediyenin aynı iddialarla güzergahı uzattığını söylüyor.

Kamuoyununun 3 Ayda zemine iki katlı otoparkın yapılıp üzerinin yeşil alan ve boş meydan olarak düzenlenmesini beklediği Topçu Meydanı da dillerde. Yıkılıp 5 aydır belediyeye teslim edilen alanda tık yok. Belediyenin sıra sıra dükkanları sıraladığı, duvarlar ve merdiven basamaklarıyla DOLDURDUĞU sözde meydan projesi sır gibi saklanıyor. 8 Yıldır gündemde olan Topçu Meydanı ile belediyemiz bugüne kadar bir hazırlık yapmayı düşünmemiş. 'AK Parti Seçim Taahhütnamesi' kitapçığının 1. sayfasında yer alan, Proje kapsamında Vilayet binası başta olmak üzere çeşitli kurumlara ait binaların yıkımı bizzat Bakan Çelik tarafından başlatılmış, alan boşaltılarak belediyeye teslim edilmişti. 5 Aydır alanı teslim alan Fakıbaba, Atatürk Bulvarı’ndan sonra Topçu Meydanının yerini de ücretli otoparka dönüştürdü.



AK Parti İl Başkanlığınca 12 Haziran öncesinde kamuoyuna duyurduğu ''4 Yılda 400 Proje'' taahhüdü içerisinde yer alan ve Atatürk Bulvarı'ndaki mevcut Valilik binası, eski Tekel, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ve yeşil kart bürosuna ait binalar, 30 Temmuz’da Bakan Faruk Çelik’in de katıldığı törenle yıkımına başlamıştı. Yıkım çalışmaları dahilinde yeşil kart binası ve Tapu kadastro bölge müdürlüğüne ait binaların yıkımı gerçekleştirilmişti. Yıkımdan yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen inşa süreci başlamadı.

7 yıldır Şanlıurfa'nın gündeminde olan Topçu Meydanı, 11 Nisan Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı projeleri, Belediye ile ilgili kurumlar arasında "Rant ve yoğunluğu artırıcı ek binalar" tartışması yüzünden bugüne kadar gerçekleştirilemedi.

Bakan Faruk Çelik'le birlikte ivme kazanan projelerde ilk adım Topçu Meydanında atıldı. Vilayet binası başta olmak üzere çeşitli kurumlara ait alandaki bütün binalar yıkıldı, alan düzeltilip Şanlıurfa Belediyesine teslim edildi. Belediyenin Meydanla ilgili projeyi hazırlayıp, inşaata geçilmesi beklenirken, alan "Ücretli Otopark"a dönüştürüldü
Gap Gündemi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.