banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Bakan Şahin ve Sümeyye Erdoğan Mutlu Aile Mutlu Toplum açılışı yaptı
“Mutlu Aile Mutlu Toplum” programı kapsamında DSİ Konferans Salonu'nda “Aile Okulu”nun açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı ve Danışmanı Sümeyye Erdoğan Vali Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve davetliler katıldı.

Salona gelişinde bedensel engelliler tarafından çiçeklerle karşılanan Şahin, daha sonra Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında faaliyet gösteren kadın kültür merkezi kursiyerlerince hazırlanan el işi sergisini gezdi. Kursiyerler burada Bakan Şahin’e ve Sümeyye Erdoğan'a bazı el işi ürünleri hediye etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

Burada konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, projenin Emine Erdoğan himayelerinde gerçekleştiğine vurgu yaparak; “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılında Güneydoğu bölgesinde kadınların ihmal edildiğini belirterek bir çalışma yapılmasını istemişti. SODES projesi kapsamında Güneydoğu bölgesinde bir çok proje hayata geçirilerek ihmal edilmiş kadınlara ve kızlarımıza yeniden imkanlar oluşturulmuştur. Şimdiye kadar toplam 45 trilyon para bu kapsamda Şanlıurfa’ya geldi. Bu yıl ise 20 trilyonluk proje hazırladık. Sayın bakanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.
Eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Bakan Şahin, Muhafazakar demokrat bir hükümetin bakanı olarak konuştuğunu ifade etti.

Şahin; “Biliyorsunuz parlamentoda çıktı. 4+4+4... 12 yıl zorunlu eğitim. Kim ne derse desin 'kızları eve kapatacaklar okul hayatından uzaklaştıracaklar'... Tamamen ideolojik yaklaşım. Çok net bir şekilde söylüyorum 12 yıl zorunlu eğitim. Kız çocuklarımız 12 yıl boyunca bütün eğitim imkanlarından istifade edecek. Biz takip edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı takip edecek, valilerimiz takip edecek. Eğitim en önemli gücümüz, eğitim toprakta tohum, hamurda maya, buğdayda başaktır. Eğitim olmazsa olmazımızdır. O yüzden eğer bugün ben bu bölgeden bir kadın Bakan olarak huzurlarınızdaysam bana fırsat eşitliği sağlayan en önemli şey eğitimdir. Üniversiteye gitmemdir, ailemin bana bu konuda yol açması, yanımda olmasıdır” dedi.

ŞEHİT ANNESİNE PLAKET
Bakan Fatma Şahin, tören kapsamında Şırnak'ta 2007 yılında terör örgütü PKK üyelerince, terhisine 20 gün kala şehit edilen ve Şanlıurfa Valiliği'nce yılın annesi seçilen onbaşı Kasım Aksoy'un annesi Zeliha Aksoy'a plaket verdi.

Şahin, ayrıca Sümeyye Erdoğan ile Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile kadın kültür merkezinin yöneticilerine de projeye katkılarından dolayı plaket verdi.

Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da eşlerini kaybeden bazı kadınlara temsilen 3 kadına “Dul maaşı” çeklerini teslim etti.
Ömer ASLAN /www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.