banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bakan Fakıbaba Açıkladı: Görevde yükselme sınavı yapılacak

Bakanlığın resmi web sayfasından yapılan duyuruda şöyle denildi:

Görevde yükselme ve unvan değişikliği bekleyen personelimize müjde: Sınav, Ekim ayında yapılacak

3 yıldır yapılamayan ve Bakanlığımız personelinin dört gözle beklediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ekim ayında yapılacak.

Sayın Bakanımızın gerçekleştirdiği girişimler neticesinde söz konusu sınav için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2018 yılı Ekim ayı itibariyle tarih alındı.

Sınavın gün olarak tarihi, önümüzdeki günlerde kesinleşecek.

Sınav; Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılacak protokol çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Konuyla ilgili detaylar kesinleşince; personelimizle ayrıca paylaşılacaktır.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Nedir?

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları memur olarak görev yapmakta olan personellerin çalışmış oldukları kamu kuruluşlarında yükselebilmeleri için ve özlük haklarının iyileştirilmeleri için belirli zaman dilimlerinde kurum tarafından gerçekleştirilen sınavlara denilmektedir.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına Kimler Girebilir?

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılım şartları her kurum için farklılık göstermektedir. Bu sebepten dolayı hangi kurumda görev yapıyorsanız ilgili kurumun başvuru şartları detaylı olarak incelenmelidir. Ancak çok karıştırılan bir husus hakkında bilgi vermek istiyoruz. Aday memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılımlarına yasak konulmasa da, bu kişilerin yani aday memurların sınava girseler ve kazansalar dahi adaylık süreçleri devam etmektedir. Sınavın akabinde sadece memurlar görevde yükselebilir ve unvanlarını değiştirebilir.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları Ne Zaman, Nasıl Yapılır?

İlgili sınavların yapılmaları için her sene belirli bir tarih verilmemektedir. Bu husus tamamen sınavı açan kurumun personel ihtiyacına ve planlarına göre farklılık göstermektedir. Bazı kurumlar her sene birkaç kez bu sınavları yaparken bazıları da 5-6 senede bir görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açmaktadır.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarının Arasındaki Farklar Nelerdir?

Görevde yükselme sınavı sınırlı sayıda kadrolara atanacak personellerin bir üst kadroya geçebilmelerine olanak tanımaktadır. Görevde yükselme sınavları genel itibariyle şef, memur, tekniker ve şube müdürü kadroları için açılmaktadır.

Unvan değişikliği sınavı ise mühendislik, hukuk gibi bölüm mezunu olmasına rağmen memurluğa bitirdiği bölümün dışında bir kadroyla giren veya memurken bu alanlardan mezun olanlara bitirdiği bölümün kadrosuna geçebilmesi için tanınan bir sınavdır.

Her iki sınav türünde ortak amaç kurumda çalışan personellere yükselme şansı tanımak ve maaş, özlük hakları, emeklilikte avantajlı olma gibi imkanları vermektir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.