banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Bakan Eker: Mersin, Türkiye'nin en önemli ihraç kapılarından biri

Bazı programa katılmak üzere Mersin’e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, programına valilik ziyareti ile başladı. Eker’i Vali Özdemir Çakacak ve il protokolü karşıladı. Valilikte ziyaretçi defterini imzalayan Eker, daha sonra kısa bir açıklamaya yaptı.

Mersin'in Türkiye'nin en önemli ihraç kapılarından birisi olduğuna vurgu yapan Eker, "Meyve sebze konusunda narenciye konusunda Türkiye'nin tek başına üretiminin çok önemli bir kısmını karşılayan bir il. Gerek örtü altı tarımında neredeyse 3'te 2'ye yaklaşan meyvecilikte özellikle potansiyeli gerekse narenciyede tek başına bir pay i yüzde 10'ların üzerinde. Bir de özellikle keçi varlığında Türkiye'nin en önemli illerinden birisi. Bu değerli varlıklarını geliştirirken süreç içerisinde zaman zaman meseleler yaşanabiliyor. Problemler olabiliyor. Onları nasıl birlikte aşarız nasıl çözümler geliştiririz. Onları konuşacağız" diye belirtti. (Osman Öksüz- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.