Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_hk8d4v16svs78u7gn9puls81p6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Bakan Çelik, Türkiye'de 2.5 Milyon işsiz var VİDEO haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Bakan Çelik, Türkiye'de 2.5 Milyon işsiz var VİDEO
Bakan Çelik, GAP Endüstri Meslek Lisesi ile İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanlığı'nca SGK Konferans Salonu'nda düzenlenen ustalık belgesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, teşvik yasasına değindi.

15 ilin bulunduğu 6. bölgede en şanslı ilin Şanlıurfa olduğuna işaret eden Çelik, kentin 2 yılda Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından yatırımcıları ağırlamaya başlayacağına inandığını belirtti.

"Artık işsizlik değil belki de işçinin arandığı bir il konumuna getireceğiz Şanlıurfa'yı" diyen Çelik, 2023'e kadar geleceğin Şanlıurfasını oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Türkiye'de 2,5 milyon işsiz olduğunu, bunun 800 bininin hiçbir mesleği bulunmadığını belirten Çelik, "Her işi yaparım" diyenlerin sayısının da 800 bin civarında olduğunu söyledi.

Bunların 600  bininin İşkur'un kurslarında eğitildiğini hatırlatan Çelik, eski eğitim sisteminde işi bilen, meslek sahibi eleman yetiştirilemediğini belirtti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de işsizliğin azaltılması için yeni projelerin hayata geçirildiğini, bu konuda hükümetin her türlü desteği sağladığını belirtti.


Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise Şanlıurfa’nın eğitimde geri kalmasının tek nedeni moral ve motivasyon olduğunu belirterek; “Bunları tamamlamaya geldim” dedi.

Daha sonra 450 inşaat ustasının bir kısmına belgelerini veren Bakan Çelik, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



Toplantıya, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek, Abdulkerim Gök, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala  ile bazı daire müdürleri de katıldı.



Ömer Aslan / www.balikligol.com 



VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.