banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Bakan Çelik, Mürşitpınar kapısında

Devlet Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa’da temaslarını sürdürüyor. Çelik, Bozova, Birecik ve Halfeti ilçelerinden sonra bu gün ilçe gezileri kapsamında Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile birlikte Suruç ilçesinde temaslarda bulundu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde öğretmenevinde katıldığı değerlendirme toplantısının ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı ve Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Nuri Okutan, beraberinde AK Parti milletvekilleri adayları Zeynep Müjde Sakar, Bekir Eren, Abdülkerim Gök, Yahya Akman, Abdülkadir Emin Önen, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, M. Kasım Gülpınar ve Seydi Eyyüpoğlu, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit ve AK partililerle birlikte, Suriye sınırındaki Mürşitpınar Sınır Kapısı'na giderek, Suriye tarafına geçti.

Suriyeli yetkililer tarafından karşılanan Çelik'e, Suriyeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Burada Çelik'e altın işlemeli olduğu belirtilen kılıç ile poşu hediye edilip, mırra (acı kahve) ve lokum ikram edildi.

Suriyeli vatandaşların sınır kapısının açılmasıyla ilgili ısrarlı soruları üzerine Çelik, “Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılmasıyla ilgili gerçekten yoğun bir talep var. Geldik gördük ki Suriye tarafında da böyle yoğun bir talep var. Kapının açılmasıyla ilgili girişimlerde bulunduk. Türkiye açısından ciddi sorun teşkil edecek bir problem yok. Perşembe günü gümrük heyetleri karşılıklı görüşmelerini gerçekleştirecekler. İnanıyorum ki oradan sağlıklı bir şey çıkarsa, Şam'ın iradesi de bu şekilde olursa, bu kapının açılmasıyla ilgili bir sorun görünmemektedir” diye konuştu.

Çelik, sınır kapısında incelemelerde bulunduktan sonra, Şanlıurfa’ya döndü.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.