banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bakan Çağlayan ve Çelik AK Parti İl Başkanlığında mesaj verdiler
Ziyaretle ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Sayın Bakanlarımız İl Teşkilatımızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Yeni Teşvik yasası ile Şanlıurfa’mız en fazla yatırım alacak il olması hedefleniyor. Büyüyen ve gelişen Türkiye’ye paralel olarak büyüyen ve gelişen bir Şanlıurfa olacak. Bu teşvik yasasında Şanlıurfa’nın da kapsama alınmasından dolayı Bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Seçim döneminde Ankara'nın Şanlıurfa'ya geleceğini söylediklerini hatırlatan Bakan Faruk Çelik, hatırlatarak; “Yalnız gelmeler değil icraata dönük gelmeler ağırlık kazanmaya başladı. Bizlere yakışan buydu, sözümüzde durmaktı. Sözümüzde durduk. Şanlıurfa gerçekten bir marka şehir, bölgenin öncü şehri, hatta bölge ülkelerine dönükte, huzur sükun sağlandıktan sonra çok önemli merkez haline geldi. Kuzey Irak'a uçuşlarla ilgili güzel bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Sayın Bakanla da beraber çalışıyoruz, Kuzey Irak'a da uçma imkanı olacak, orayla da iletişim yoğunlaşacak” dedi.

 

Bakan Faruk Çelik; “Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi 4 yılda 400 projeyi tamamlamak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Daha sonra konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti İl Başkanı ve Teşkilat üyelerine gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek; “Sizler çalışıyorsunuz. Ülkenin geleceği için, bölünmez bütünlüğü için durmadan çalışıyorsunuz. Bundan sonra da sadece yaptıklarımızı halka anlatsanız yeterlidir” diyerek AK Parti hükümetinin çok önemli çalışmalar yaptığını ifade etti.

 

TBMM’de bekleyen yasalardan dolayı sıkı bir çalışma takvimi uygulandığını belirten Bakan Zafer Çağlayan; “Şanlıurfa Milletvekili arkadaşlarımız da gelecekti. Ancak TBMM’deki çalışmalar nedeniyle gelemediler. AK Parti hükümeti olarak çalışmak zorundayız. Bu halkın bize verdiği emaneti layıkıyla korumak zorundayız. Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla beraber hiç kimsenin ummadığı kadar büyük başarılar elde etti.

 

Yatıklarına muhalefetin hayalinin bile yetişmediğini belirten Bakan Çağlayan; “Türkiye bugün muhalefet partilerinin hayal bile edemediği, işleri şükürler olsun gerçekleştirdi. Bakın bizim yaptıklarımıza ana muhalefetinde diğer muhalefetin de hayali bile daha oraya yetişememiştir. 6 bin 500 kilometre Cumhuriyet tarihinde yapılan çift yol, onun üzerinde 13 bin 500 kilometre 8,5 - 9  yılda ilave edilmiştir. 36 milyar dolar ihracat var biz bunu 136 milyar dolara çıkarttık. Kişi başına 3 bin 500 dolar gelir vardı, dünya krizine rağmen 10 bin 444 dolara çıkarttık. Bugün Türkiye Avrupa'nın 27 üyeli Avrupa Birliği'nin 23 ülkesinden çok daha iyi ekonomik şartlara ve standartlara sahip. Bize geçmişte hasta diyen Avrupa şuanda yoğun bakımda yatıyor Allah şifa versin. Türkiye bu krizden IMF desteği olmaksızın bu krizden en başarılı çıkan ülke oldu” dedi.

 

Bakan Çağlayan, Ankara Sanayi Odası Başkanı olduğu 2001 yılında, dönemin Başbakanının IMF'den alınacak olan 1 milyar dolar kredi için kendilerini figüran rolünde ABD'ye götürdüklerini belirterek; “Bizi sanki suçlularmış gibi havaalanında polis kontrolünde tutan bir ABD vardı.  Onlar borç aldı biz ödedik, hemde krizlere rağmen. O zaman 23 Milyar borcumuz vardı. Şuan da 1.7 Milyar borucumuz kaldı. Ve bu borç ödememize rağmen, ülkemizde binlerce kilometre yol, hastane, eğitim tesisi, sağlık merkezi, iletişim ve ulaşım alanın her türlü alt yapıyı yaptık şükürler olsun. Bunları yaparken de bakın bir taraftan da gelip, dünyanın en az borçlu milli gelir oranı olarak bütçe açığı en az olan ülkelerden biri olduk şükürler olsun. Küresel krizi Başbakanımızın dediği gibi teğet geçerek atlatan tek ülke olduk. Şimdi ise IMF kapılarımızı aşındırıyor. IMF’ye 5 Milyar borç verdik. Nereden nereye geldik” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Faruk Çelik ve Zafer Çağlayan, teşkilat üyeleri ile bir süre sohbet ettiler.

Bakan Zafer Çağlayan, bir gazetecinin Suriye ve terör olaylarının Kürt Sorunun çözümüne yönelik bir mesaj olup olmadığı sorusuna; “Başbakanımız grup toplantısında gereken cevabı verdi. Türkiye büyük bir ülke, basit tuzaklara düşmez” dedi.
Ömer ASLAN / wwwbalikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.