banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Bakan Arzu: Çözüm süreci devam ediyor

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Gıda Tarım ve Köyişleri Bakanı Kutbettin Arzu, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantıya Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Daştan ve Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Köyişleri Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile basın mensupları katıldı.

Çözüm süreci hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Arzu, çözüm sürecinin devam ettiğini, asayiş sorununu çözme aşamasında olduklarını ifade etti. İmralı ya da Kandil ve HDP ile görüşülmelerin işin terör boyutu ile ilgili olduğunu ifade eden Bakan Arzu, Onun da şartının silahların bir an önce susması ve 2013 Mayıs ayında Türkiye dışına çıkması olduğunu belirtti.

Yaşanan son olaylara da değinen Bakan Arzu, “Birileri çıkıp şehrin bir bölgesini özerk ilan edip oraya barikat kurup vatandaşların yaşama hakkını engellerse kamunun görevi de buna engel olmaktır. Yaşanan olaylar bölgemizde budur.” ifadelerini kullandı.  (M.Hüseyin Temel / Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.