banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Bağış; Urfa AK Partiyi hep sevdi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bağış; “Urfalılar hiçbir zaman AK Partiyi ve Başbakanımızı üzmediler. Başbakanımız Urfa’yı çok seviyor” dedi.

Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığında İl Başkan vekili Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, Merkez ilçe başkanı Mustafa Zahit, Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ’ın yanı sıra Parti kademlerin tamamı hazır bulundular.

Basın mensuplarına bir açıklama yapan İl Başkan vekili Av. Yusuf Eğilmez; Sayın bakanımız Egemen Bağış Şanlıurfa’da açılış ve Şanlıurfa Genişletilmiş Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısına katılmak için burada, buraya kadar gelerek partililerle toplantı yapacak. Teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol; “Sayın bakanımıza Şanlıurfa’ya geldiği için teşekkür ediyoruz. Bakanımız bu gece Şanlıurfa’da kalacak, ancak TBMM’de çok önemli toplantı olduğu için şimdi Ankara’ya dönmek zorundayım” diyerek toplantıdan ayrıldı.

 “Ankara’dan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim” diyerek sözlerine başlayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış; Partililerimizle kucaklaşmak için bu saatte sizleri buraya davet ettik. Şanlıurfa hem tarihi ile hem şanı ile Urfadır. Urfa günden güne gelişiyor. Türkiye’deki kalkınmada Şanlıurfa önemli oranda pay alıyor.

Ayrıca Şanlıurfa’nın bizde ayrıca bir önemi var. Urfa partimizi ve Başbakanımız hiç üzmedi. Başbakanımız Urfa’yı çok seviyor. Başbakanımız Şanlıurfa’dan her döndüğünde daha enerji dolu, daha moral motivasyonu yüksek ve daha heyecanla hizmet aşkı ile doluyor.

HER SEÇİMDE OYLARIMIZI ARTIRIYORUZ

Başbakan Erdoğan’ın ceza almasına sebep olan olaya değinen Bakan Bağış; “Şimdi daha hassas bir döneme girdik. 2002’de parti liderimiz için “Muhtar bile olamaz” diye manşet attılar. Olumsuz ve karalayıcı yayınlar yaptılar.

Ama siz bunlara prim vermediniz. İnandınız ve inandığınız adamın peşine düştünüz. Belki de dünyada bir ilki başardınız. Kuruluşunun 16. Ayında AK Partiyi iktidara getirdiniz. İktidara gelmek önemlidir. İktidarda kalmak ise daha da önemlidir. Bir yanda ülkenin zorlukları bir yandan da yatırımlar yaparak ülkenin önünü açmak kolay değil. Her girdiğimiz seçimde bir öncekinden daha fazla teveccüh görmek sizlerin takdiri ve inancınızla oluyor.

Milletvekili yapmak istemediler, Partimizi kapatmak istediler. Devlet Millet kaynaşmasını engellemek istediler. Ama biz yılmadık. Halk için çalıştık. Bugün dünyanın 16. Cı büyük ekonomisine sahip isek bu çorbada hepinizin tuzu var. Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin km yol yapılmışken 8 yıllık iktidarımızda 13.500 km yol ve otoban yaptık. İç hatlarda iktidarımızdan önce yılda 8 milyon bilet kesilirken şimdi yılda 100 milyon bilet kesiliyor. Başbakanımızın tabiri ile ‘Hava yolu halkın yolu oldu’ diyor.

45 yıl sonra AB Müzakerelerine biz başladık. Aynı yılda İKÖ genel sekreterliğini aldık. 47 yıl sonra BM güvenlik üyesi olduk. Bunlar kolay olmuyor çalışmayla oluyor” dedi.

HİÇ BİR ZAMAN ASLIMIZI UNUTMADIK

Bakan bağış sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiçbir zaman aslımızı unutmadık. Alevi, Kürd, Türk vs. ayırımı yapmadık. Okul öğrencilerine kitap verirken herkese verdik. Roman vatandaşları vatandaş olarak gördük. Başbakanımız o vatandaşlarımızla kucaklaştı. Önemli işler yaptık.

El ele vererek büyük bir kaya parçasını dağın zirvesine götürdük. Şimdi 12 Haziran 2011 tarihinde o kayayı dağın zirvesine oturtacağız. Öyle çalışacağız ki kazanımlarımızı heva etmeyeceğiz. Ya o kayayı oturtacağız ya oturtacağız. Artık Türkiye o eski karanlık günlerine dönmeyecek. Yasakçı, işkenceci ve baskıcı zihniyetini hortlatmak isteyenler var. Ama Türkiye şeffaflaşıyor.

KAPI KAPI TÜRKİYENİN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ ANLATIN

Seçim stratejisi için partililere önemli uyarılarda bulunan Bakan Egemen Bağış; “Bugünden 12 Hazirana Şanlıurfa’da çalınmadık kapı, eli sıkılmamış Şanlıurfalı kalmayacak. Ülkenin nerden nereye geldiğini çok açık net anlatın. Kalkınmanın demokratikleşmenin, şeffaflaşmanın, zenginleşmenin açılımın önümüzdeki 4 yılda ne kadar önemli olduğunu anlatın. Başka Türkiye yok. Başka vatan yok. Geçmişte alınan bu emaneti ellerine yüzlerine bulaştıranlara bırakmayacağız. Çocuklara borcumuz var. Yaşanılabilir temiz bir ülke bırakmalıyız” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.