banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Messi’ye rakip PTT 1 Ligde Haftanın Hakemleri açıklandı Tarık Ongun haber

Akçakale için sürpriz görüşme, Yalçınkaya ile Bakan Çelik



Yaklaşan 2014 yerel seçimleri öncesi  sorunlu şehirlerin başında yer alan Şanlıurfa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri ile Ak Partinin 144 aday adayları, STK temsilcileri ve onlarca kanaat önderleri ile dört gün boyunca görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in son görüşmesini 22.Dönem Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Yalçınkaya ile yapması dikkatleri çekti.


Dün gece Polis evinde partisinin tüm ilçe Başkanları ile önce toplu halde, ardından tek tek görüşen Bakan Çelik, bu görüşmelerin ardından Akçakale ilçesinde MHP'den aday olduğu konuşulan,ancak MHP tarafından resmi olarak ismi açıklanmayan Mehmet Yalçınkaya'yı davet etti. Polis evinde Ak Parti il yöneticileri tarafından karşılanan Mehmet Yalçınkaya, kısa bir süre  bekletildikten sonra Bakan Çelik ile uzun süren bir görüşme yaptı.

Akçakale ilçesinden Belediye Başkanı olmayı arzulayan Mehmet Yalçınkaya ilk olarak Ak Parti ile flört etmiş, bazı görüşmeler yapmıştı. Daha sonra MHP İl Başkanı İbrahim Özyavuz ile geçtiğimiz günlerde görüşen Yalçınkaya'nın MHP'den adaylığı kesin olduğu ileri sürülmüştü.

Yalçınkaya'nın dün gece Bakan Çelik ile görüşmesi Akçakale'de siyasi dengeleri alt üst etti. Bakan Çelik'ın bazı kanaat önderleri, ve STK'lar ve Ak Parti ilçe Başkanı Hikmet Başak ile görüştükten sonra Mehmet Yalçınkaya'nın Polis evine gelmesi farklı şekilde yorumlandı.
Öte yandan, Ak Partiden aday adayı olan mevcut altı ismin nasıl bir yol haritası çizecekleri merak ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.