banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

AK Partiden Fazıl Sayı şaşırtan davet

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican, yaptığı açıklamada, Fazıl Sayın bir televizyon programında AK Partililerin yüzde 90-95 oranında arabesk müzik dinlediği, başka müzik dinlemediği şeklindeki röportajı sonrasında, sanatçıyı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek Cumhuriyet Konserine davet etmeyi kararlaştırdıklarını belirtti.

Sanatçıya bir davetiye göndereceklerini kaydeden Delican, ülkemizin bir sanatçısıdır, isterse dinleyebilir, isterse, kendisi de kabul ederse konser verebilir diye konuştu.

Türkiyede birçok müzik çeşidi olduğunu, AK Partinin de her tür müziği dinleyenleri barındıran bir parti olduğunu kaydeden Delican, ayrımcılığı kabul etmediklerini, parti içinde her türden müzik dinleyen çok sayıda kişi olduğunu da belirtti.

İnsanları belli bir kalıba sokmanın yanlış olduğuna dikkati çeken Delican, şunları söyledi:

Bu bir davettir. İnsanlar birbirlerini tanımıyor da olabilir, bilmiyor da olabilir. Tanımayınca, bilmeyince daha rahat tepkiler verebiliyorlar, bizi tanıyınca farklı davranabilirler. Biz böyle bir organizasyonu ilk defa bu yıl yapmıyoruz. Geçen yıl da Turkuaz Oda Orkestrası ile gerçekleştirdik. Hem Mozart, hem Bach, hem Aşık Veysel dinledik. Doğudan ve batıdan birçok değer vardı konserde. Türkiyenin geniş mozaiğinin net görülmesi lazım. Müzik evrenseldir, biz buna inanıyoruz. Cumhuriyetin değerlerini düşününce onu en iyi temsil eden müziğin de çok sesli müzik olduğuna karar verdik. Delican, 31 Ekimde düzenlenecek konserde Turkuaz Oda Orkestrasının sahne almasını planladıklarını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.