Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_vadrmjknpqcjo5pcea3qdfd210, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
AK Partide Urfa krizi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

AK Partide Urfa krizi

Aday tanıtım toplantısında Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, 2'inci sıra adayı Eyüpoğlu'na küstü, Eğilmez'i Enerji Bakanı Taner Yıldız ve İdris Naim Şahin sakinleştirdi.

 

AK Parti'de Şanlıurfa Krizi bitmiyor. Aday tanıtım toplantısında Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, 2'inci sıra adayı Eyüpoğlu'na küstü. Salonu terk etmek isteyen Eğilmez'i Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Genel Sekreter İdris Naim Şahin durdurdu.

 

AK Parti'de Ş.Urfa krizi, 2009 Mart'ında yapılan belediye başkanlığı seçimi öncesinde başladı. Mevcut Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba'nın yeniden aday gösterilmesine karşı çıkan bazı milletvekilleri, "Ceketimizi koysak belediyeyi kazanırız" dedi.

 

Erdoğan da milletvekillerini dinleyerek, Fakıbaba'yı aday göstermedi. Tepki olarak istifa ederek, Saadet Partisi'nden aday olan Fakıbaba,  milletvekillerinin bu sözünü kampanya malzemesi olarak kullandı. Ş.Urfa halkında AKP'li milletvekillerine olan öfkeyi "ceket" polemiğini gündemde tutarak lehine çeviren Fakıbaba, belediyeyi tekrar kazandı.

 

3 ay önce bağımsız milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun AK Parti'ye katılmasını protesto eden aynı ilin bir diğer önemli milletvekili Sabahattin Cevheri, AK Parti'den istifa etti.

 

Başbakan Erdoğan, "ceket" krizini çıkaran, mevcut Ş.Urfa milletvekillerini çizdi. 1 Nisan'da aday listesinde eski milletvekillerinden sadece Yahya Akman'a yer veren Erdoğan, baştan sona yeni bir liste yaptı.

 

Fakat buna sinirlenen İzol aşiretinin reisi, Zülfikar İzol, listelerin YSK'ya verilmesine yarım saat kala AK Parti'den istifa ederek, bağımsız aday oldu.

 

Yine AK Parti'den adaylık bekleyen İbrahim Tatlıses de AK Parti listesinde yer bulamayınca, bağımsız milletvekili adayı oldu.

 

AK Parti Genel Merkezi, İzol'un AK Parti listesinde yer almadığın önceden nasıl öğrendiğini araştırmaya koyuldu. İzol'a listede yer almadığı bilgisini sızdıran isim aranıyor.

 

Ayrıca AK Parti Genel Merkezi, Şanlıurfa'da krizi bitirmek için tecrübeli bakan Faruk Çelik'i Ş.Urfa listesinin birinci sırasına koydu ama Urfa'daki kriz bitmedi. Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Ankara Arena'daki aday tanıtım toplantısında fotoğraf çekimi sırasında, milletvekili adayı Seyit Eyyüpoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında kendisine yer açmaması üzerine sinirlenerek, platformdan indi.

 

Eğilmez'i Bakan Taner Yıldız ve Genel Sekreter İdris Naim Şahin ikna etti. İl Başkanı tekrar kürsüye çıkarak, Erdoğan'ın elinden tutup, poz verdi. Ancak, zaten arası limoni olan Eğilmez ve Eyyüpoğlu'nun bundan sonra nasıl beraber çalışma yapacakları merak konusu oldu.

 

12 Haziran seçimlerinde, kıyasıya rekabetin en fazla yaşanacağı il kuşkusuz Şanlıurfa olacak.

 

Bir tarafta BDP destekli 2 bağımsız aday; diğer tarafta İbrahim Tatlıses ve Zülfikar İzol gibi iki önemli isim bağımsız olarak Meclis'e girmek için kapışacak.

Diğer taraftan da AK Parti içindeki çekişmeler, seçim sürecini etkileyecek.  

Okan Haksever / Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.