banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Kırsal Argıncık Mahallesi Caner Koca

AK Parti yönetimi Av. Eğilmez dedi

Dün akşam saatlerinde yeni üyelerin de hazır bulunduğu il toplantısında Av.Yusuf Eğilmez'le yola devam kararı çıktı. Genel Merkez yetkilileri Çarşamba günü Şanlıurfa'ya gelecek.

Bir kısım medya ortamında yeralan "Rekor istifa, il başkanı krizi, Vekiller yeni il başkanı üzerinde anlaştı" başlıklı maksatlı yalan haberlere AK Parti Şanlıurfa il yönetim toplantısından tokat gibi bir karar çıktı.

İstifa eden üyelerin yerine gelen, yeni isimlerin de katıldığı toplantıda Av.Yusuf Eğilmez tek başkan adayı gösterildi. 50 Kişilik il yönetiminden 45 üye Av.Yusuf Eğilmez'in İl başkanlığı için yazılı destek verdi. Milletvekili Müfit Yetkin'in de hazır bulunduğu il yönetim kurulunda, üyeler Av.Yusuf Eğilmez'i tebrik ettiler. Birlik ve beraberlik içinde yola devam kararında olduklarını söylediler.

"Tüm milletvekilleri başka bir aday üzerinde birleşti" haberi asılsız çıktı

Milletvekili Müfit Yetkin Şanlıurfa'da, hatta İl yönetim kurulu toplantısındayken aynı saatlerde Şanlıurfa'daki bir kısım medya kuruluşlarında "Tüm milletvekilleri bir aday üzerinde birleşti, genel merkeze gitti" haberi yer aldı.

Haber üzerine Milletvekili Müfit Yetkin "Gördüğünüz gibi ben buradayım. Yönetimle birlikte, toplantı halindeyim" dedi.

Milletvekili Çağla Özyavuz'un da akşam saatlerinde Av.Yusuf Eğilmez'i arayarak tebrik ettiği, desteğini sunduğu öğrenildi.

Sözkonusu haberlerde ismi geçen milletvekili Yahya Akman da "Ankara'daki toplantıya katıldığı, başka bir isim üzerinde anlaştığı, genel merkeze gittiği" yolundaki bütün bilgilerin asılsız olduğunu söyledi.

Akman, üç gündür bir yakını için hastanede bulunduğunu, gelişmelerin dışında olduğunu belirterek "İl başkanlığıyla ilgili tavrım da açıktık. İl yönetimindeki arkadaşlarla görüşüp istişare etmeden, onlardan bağımsız bir karara evet demem" dedi.

Milletvekili Emin Önen de sözkonusu haberleri yalanladı. Önen toplantılardan haberi olmadığını, il başkanlığıyla ilgili herhangi bir isim telafuz etmediğini ve kimseyle birlikte Genel Merkeze gitmediğini söyledi.

Yetkililer yarın Şanlıurfa'da

İl ve ilçe teşkilatlarında aday adaylarının ayrılmasından sonra durumu yerinde incelemek üzere AK Parti Genel Merkezi de çalışmalara başladı.

Bu kapsamda AK Parti Teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı Fikri Işık ve Şanlıurfa Koordinatörü Burhan Kayatürk'ün Çarşamba günü Şanlıurfa'ya geleceği öğrenildi.

Heyet il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla görüşerek teşkilatların durumunu gözden geçirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.