banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

AK Parti Viranşehir'de Değişime Gitti

Viranşehir ilçesinde değişime gidildiği kongreye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekilleri; Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, Abdülkerim Gök, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İlçe Belediye Başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Kongrede ilk önce divan kurulu oluşturuldu.

“İSTİKAMETİMİZ DAVAMIZI DAHA İLERİYE GÖTÜRMEKTİR”
Daha sonra kürüyse çıkan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez 4 yıl ilçe başkanlığı yapan Celalettin Sayan’a teşekkür ederek konuşmasına başladı.
Bu dava uğruna her türlü engelleri aştık ve aşmaya devam edeceğiz diyen Eğilmez: “Liderimizin de dediği gibi, biz bize karşı oluşturulan güç odaklarıyla mücadele ede ede bugünlere geldik. Bundan sonra da mücadelemize devam edeceğiz. İstikametimiz davamızı bulunduğu noktadan daha da ileriye götürmektir. Buraya Gelirken sayın bakanımızla da konuştuk. Viranşehir ilçemize hükümet olarak 4 trilyon yatırım yapmışız. Bu bir çok ile yapılan yatırımlardan daha fazla bir rakamdır. Biz burada birlik ve beraberlik içerisinde inşallah yeni yönetim ile birlikte büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu davaya emek vermiş tüm kardeşlerimize teşekkür ederken bu vesilesele  Viranşehir İlçesi 5. olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“AK GELEDİM AK GİDECEĞİM”
Daha Sonra kürsüye çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2011 yılında Şanlıurfa’ya Ak bir şekilde Milletvekili ve Bakan olarak geldiğini, 6 ay sonra görev süresinin bitmesi ile AK bir şekilde herkesle helalleşeceğini söyledi.  Bakan Çelik, çözüm sürecine ilişkin, "Bu güzel ortamın devam etmesi için mutlak suretle kanı bitirmemiz, silahı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kardeşler arasında kin olmaz bir elde silah bir elde zeytin dalı olamaz " dedi.

Çelik, çözüm sürecine milletin iyi sahip çıkması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Birlik ve barış ortamı sağlandı, millet olarak sahip çıkmalıyız. En çok da Kürt kökenli kardeşlerimizin çözüm sürecine sahip çıkması gerekiyor. Elde edilen imkanların sıradan imkan olmadığını, bu güzel ortamın sıradan bir ortam olmadığını bilelim, hepimizin bu birlikteliğe sahip çıkması gerekiyor. Silahların gölgesinde barışı başaramayız, silahların gölgesinde kardeşliği oluşturamayız. Bir elde silah, bir elde zeytin dalı olmaz. Bir elde zeytin tutacaksın, barış diyeceksin, bir elde silah olacak, bu olmaz kardeşlerim. Bu güzel ortamın devam etmesi için mutlak suretle kanı bitirmemiz, silahı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kardeşler arasında kin olmaz. Eğer kaldırmazsak ne olacak, millet mi kazanacak, kim kazanacak? Silah ve uyuşturucu baronları kazanacak ama kesinlikle sen, ben, millet kaybedecek. Çocuklarımızın kanı üzerinde hayal kuranlara mutlaka 'durun' dememiz gerekiyor."

Yalova'da köprülü kavşak projesi kapsamında ağaçların kesildiğini hatırlatan Bakan Faruk Çelik, "Yalova'da o kadar çınar ağacı kesiliyor, sesi çıkmayanlara buradan sesleniyorum; ey Geziciler, gidin biraz da Yalova'da Gezin Yalova'da ama gezide (Gezi parkı eylemleri) konunun ağaç olmadığını hepimiz gördük, ağaç değil, milletin istikbalini karartmak istiyorlar. Onun için biz bunlara da müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Herkes bundan emin olsun" ifadelerini kullandı.

“NASIL EN İYİ HİZMETİ YAPACAĞIMIZI GÖRÜŞÜYORUZ”
Viranşehir İlçe kongresinde  konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç: “Bakanımızla  Bu şehri nasıl değiştireceğiz? Hizmetin en iyisine layık Şanlıurfalı ve Viranşehirli’leri vatandaşlara nasıl en iyi hizmeti yapacağız diye görüşüyoruz” dedi.
 AK Parti klasik ve sıradan bir parti olmadığını dile getiren Güvenç: “Bu coğrafyada millete dayatma yapan, millete rağmen siyaset yapan, milletin kalbini ve gönlünü yakalamayan bir parti değildir. AK Parti bir mektep, AK Parti Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bir medrese, AK Parti bu milletin kurduğu bir gönül hareketidir. Kongrelerimize baktığımız zaman bütün kesimden insanlar orda AK Parti herkese kucak açarak birlik ve beraberliğini her zaman göstermekte. Biz millete hizmet etmeye mahkumuz, bu millette geleceğimiz, çocuklarımız, Süleymaniye, Telabyad ve Kobani için bize ve hepsinin umudu AK Parti hepsinin gururu AK Kadrolardır. Bu gün Viranşehir’de başka bir duygu seli var çünkü demokratik olmayan yollarla seçimi kaybederek bir kan değişime gidiyoruz. Çok büyük fedakârlıklar yapan meclis üyelerimiz, ilçe yönetimimiz, ilçe başkanımız la teşekkür ediyorum. Viranşehir değişiyor, bizde yeni bir Büyükşehir Belediye yapılanmasını yapıp Allahın izniyle büyük hizmetlere başladık.  Şanlıurfa, Siverek, Viranşehir yolları betonla tanıştı hamd olsun. 63 Km yapacağımız yolları gelecek yıllarda arttıracağız. Viranşehir merkezde 113 Bin metre kare parke taşı ihalesini yaptık. Dünyanın en güzel ve modern okullarının sizlere kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik olduğu takdirde, hiç şüpheniz olmasın ki çocuklarım sizlerin yaşadığı sıkıntıları yaşamayacak. Çocuklarımız bütün dünyanın parmakla gösterdiği mazlumların her zaman yanında olan bir ülkede olduklarının gururunu yaşayacak. Bunun teminatı sizlersiniz bunun teminatı millet ve AK Partidir” diye konuştu.

Kongrede Milletvekili Mehmet Akyürek’te bir konuşma yaparak, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e, Milletvekili ve dava arkadaşlarına, İl Başkanı Yusuf  Eğilmez’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Celallettin Güvenç’e, AK Parti İlçe Belediye Başkanlarına, AK Parti İlçe Başkanlarına ve tüm Partililere teşekkür etti.

Bu kongrede görevi yeni ilçe başkanı Mehmet Yıldırım’a devreden Celalettin Sayan’da bir konuşma yapak görev yaptığı süre zarfında beraber çalıştığı herkese teşekkür etti.
Celalettin Sayan, ayrıca 4 yıldır AK Partiye verdiği hizmet dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından plaketle ödüllendirildi.
Kongrede daha sonra oy kullanma işlemine geçildi.
Tek liste halinde gidilen kongrede Mehmet Yıldırım’ın listesi tüm delegelerin oyunu alarak seçildi.
Yaklaşık 4 Saat süren kongre dile ve temennilerin okunmasıyla son buldu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.