banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

AK Parti meclis üyelerinden açıklama

Ekim ayı Belediye meclis toplantısında çıkan haberler üzerine Şanlıurfa AK Parti belediye meclis üyeleri adına bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama:

Şanlıurfa Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı basın açıklaması

 

1-       Gündemde yer alan, ŞUTİM bölgesindeki fıstık kavlatma tesisleri için Gayrı Sıhhi Müessese ruhsatı verilmesi maddesi görüşüldü. AK Parti Belediye Meclisi üyelerince, GSM ruhsatı verilmesinin Belediye Meclisinin yetkisinde olmadığı ifade edildi. Bunun üzerine konu Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Orman Müdürlüğü’nden görüş sorulmak üzere Belediye İktisat Müdürlüğü’ne havale edildi.

2-       SODES kapsamında yapılacak Gençlik Merkezi ve inşa edilecek Cami için, TOKİ Bölgesinde gerekli düzenlemenin yapılması oy birliği ile kabul edildi.

3-       İmar düzenlemesi talebine ilişkin 7 adet imar dosyası, İmar Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

4-       Selçuklu ve Osmanlı mahallelerinde dere yataklarının ıslahı çalışmalarının, bu bölgedeki vatandaşları mağdur etmeden başlatılması oy birliği ile kabul edildi.

5-       Sırrın Karşıyaka bölgesinde yeni yol düzenlemesini amaçlayan imar değişikliği, oy birliği ile kabul edildi.

6-       Eski Kız Meslek Lisesi binasının Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim tesisi olarak kullanılması talebi, Koruma Kurulu’nun onayı alınması ile yol ve park alanının  bırakılması koşuluyla oy birliğiyle kabul edildi.

7-       Ziraat Bankası’nın mevcut binasının yıkılarak geri çekilmesi suretiyle yolun genişletilmesi ve yapılacak yeni binanın maksimum yüksekliğinin 10,5 metre olması için yapılan imar değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi.

8-       Belediye Başkanlığınca eski Şıra Pazarı’nın yeri ile ilgili getirilen imar değişikliği talebi görüşüldü. Talep edilen değişiklik, tüm bölgeyi kapsamamaktadır. Bölgenin yoğunluğu ve şehrin merkezi oluşu dikkate alınmamıştır. AK Parti Belediye Meclis üyelerince bu kısmi değişiklik yerine Şanlıurfa’mıza yakışan, eski Hal Pazarı ve Stadyum bölgesi ile birlikte kendi içinde uyum ve bütünlüğü olan,  bölgeye yoğunluk getirmeyen, , modern kent kimliği taşıyan yeni bir imar değişikliği talep edilmiştir.

 

             Şanlıurfa kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Şanlıurfa Belediye Meclisi

AK Parti Grubu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.