banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

AK Parti Hilvan, Akçakale ve Halfeti başkanları değişiyor

2012 yılının Şubat ayının 27’sine kadar tüm belde, ilçe ve il kongrelerini tamamlayacak olan Ak Parti’de bu günlerde hareketli dakikalar yaşanıyor.

 

Şanlıurfa İl Koordinatörü olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca Şanlıurfa’ya gelerek Akçakale İlçe Başkanı Naif Başak, Halfeti İlçe Başkanı Mehmet Erdoğan, Hilvan İlçe Başkanı Hüseyin Alkan ve Suruç ilçe teşkilatlarıyla birebir görüşerek, yeniden teşkilatların kurulması gerektiği yönünde rapor verdi.

 

Buna göre Akçakale, Halfeti ve Hilvan ilçe başkanları 3. dönem görev sürelerini tamamlayacak olmalarından dolayı Akçakale İlçe Başkanı Naif Başak, Halfeti İlçe Başkanı Mehmet Erdoğan, Hilvan İlçe Başkanı Hüseyin Alkan’ın Ak Parti Genel Merkezi tarafından bir sonraki genel kurulda aday gösterilemeyecekler.

 

AK PARTİ TÜZÜĞÜ NE DİYOR?

AK Parti tüzüğünün “Parti Adayı Olarak Seçilmiş Olanların Yeniden Adaylığı” başlıklı 132. maddesinde şu ifadeler yer alıyor: “AK Parti listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, en fazla üç dönem aday gösterilebilir. (Değişik 03.10.2003- Madde:8) Yapılacak seçimde, doğacak duruma bağlı olarak merkez yoklaması usulü ile aday belirlenmesinin zorunlu olması hali hariç olmak üzere, kontenjan adayı olarak seçilmiş olan kimse, aynı usulle tekrar aday gösterilemez” diyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.