banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

AK Parti Haliliye ve Eyyübiye Kongrelerini Gerçekleştirdi

Gerçekleştirilen kongrede Eyyübiye İlçe Başkanlığına İsmail Demirbaş, Haliliye İlçe Başkanlığına ise Mehmet Canpolat seçildi.

 

Eyyübiye ilçe kongresi GAPTEM'de toplantı salonunda, Haliliye ilçe kongresi ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda il Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök, Emin Önen, Büyük Şehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  ilçe belediye Başkanları, teşkilat üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kongrelerin hayırlara vesile olmasını dileyen AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Parti olarak 5. olağan Kongre sürecinde ilçelerin kongrelerini tamamladıklarını belirtti. Başkan Güvenç; "Arkadaşlarımız Süleyman Elgün ve İbrahim Halil Kızıelma'ya emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. AK Parti büyük bir ailedir. Bundan sonra bayrağı Haliliyede Mehmet Canpolat, Eyyübiyede ise İsmail Demirbaş kardeşim dalgalandıracak. Bizim karımız sevdamızdır davamızdır. Bu makamlar ilanihaye kalacak makalar değildir. Bizim sevdamız, davamız ve kavgamız koltuk kavgası değildir. Sonsuza kadar devam edecektir. Kongrelerimizin düğün havasında geçeceğini söylemiştik. Öylede oldu. Şölen havasında kongrelerimizi yapmamıza katkı sağlayan Bakanımıza Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Teşkilat Üyelerimize ve Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum" diyerek 4 Ocak'ta gerçekleşecek olan İl Kongresinde kendisinin de görevi bırakacağını sözlerine ekledi.

 

Ülkenin teminatının AK Parti olduğunu belirten Büyük Şehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ise her iki ilçe başkanına görevlerinde başarı diledi. Güvenç: Bize saldırılar püskürtüldü. Bugün ileriye daha inançla bakıyoruz. Bunda şüphe yoktur ki, bu mazlum milletin imanı, duruşu inancı çok önemlidir. AK Partinin Kurucusu olan Reisi Cumhurumuzun eşsiz cesareti, metaneti, feraseti ve iradesi çok önemlidir. Arkasında yürüyen bakan, vekil, belediye başkanı ve teşkilatın birlikteliği çok önemlidir. Tarih bunu altın harflerle yazacaktır. Biz fitneye, fesata, bölünmeye, ayrımcılığa asla izin vermedik vermeyeceğiz. Geleceğimizi kurtarmanın yegane yolu birlik ve beraberlikten geçiyor" diyerek yaklaşan milletvekili seçiminin önemine dikkat çekti.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ise AK Partinin kalkınma hamlesi ile tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da büyük yatırımlar yaptığını, demokrasi, barış ve kardeşlikten ödün vermediğini belirterek güçlenerek büyüdüklerini belirttiler.

 

Şanlı unvanı ile tarihimizde önemli bir köşe taşı olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş; "Şanlıurfa tarihi misyonundan aldığı güçle AK Partiyi bağrına basıyor. Yarın ne olacak diye endişe ile bekleyen bir ülke durumundaydık. siftah yapamayan bir esnaf vardı. Koalisyon ve iktidarda duramayan hükümetler nedeniyle sıkıntılar yaşanıyordu. Kazanan bir tek kesim vardı. Rantiyeciler ve faizciler kazandı. AK Parti ile istikrar geldi. Çok ciddi mesafe kaydettik. Ülkenin çehresini değiştirdik. Yaklaşan 2015 seçimlerinde siyasi istikrarın devamı için önemle çalışıyoruz. Bunu yaparsak 2023 hedefini yakalar. AK Partinin önüne çıkarılan tüm engeller bu siyasi istikrarı bitirmektir" diyerek kenetlenerek Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

 

Her iki kongre tek liste halinde gerçekleşti. Eyyübiye İlçe Başkanlığına seçilen İsmail Demirbaş ile Haliliye İlçe Başkanlığına seçilen Mehmet Canpolat ise ağır bir görevi AK Partiye gönül vermiş Urfalılarla birlikte yapacaklarını belirterek hayırlı olmasını diledir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.