Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_akv2bc7n2q5r4gv8n0khl5c2v2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Adil Gürün CHPye yaptığı seçim anketi haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Adil Gürün CHPye yaptığı seçim anketi

Adil Gürün CHPye yaptığı seçim anketi

CHP 2011 seçimleri öncesinde kamuoyu araştırmalarına yöneldi ve ilk araştırmanın sonuçları da belli oldu. Refrandumda adeta çuvallayan Adil Güre yaptırılan ankete göre bugün seçim olsa, AK Parti, CHP ve MHPnin oyları şöyle:

CHP Genel Başkan yardımcılarından Hurşit Güneş aracılığı ile araştırmacı Adil Güre yaptırılan ilk seçim anketinin sonuçlarını Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol bugünkü köşe yazısında açıkladı.

Son Anayasa referandumuma ilişkin tahminleri tartışılan ve oylama sonuçlarını büyük bir farkla tutturamayan A&G Araştırmanın sahibi Adil Gürün yaptığı araştırmaya göre bugün seçim olsa, CHP yüzde 31, Ak Parti yüzde 44, MHP yüzde 10 oranında gözüküyor.

Taha Akyolun anketten çıkan sonuçlara yaptığı yorum ise şöyle:

AK PARTİNİN YIPRANMAMASI ANALİZ EDİLMELİ
İktidarda dokuzuncu yılına giren AK Partinin niye hala yıpranmadığını herkes “sosyoloji” gözüyle iyi analiz etmeli, iyi anlamalıdır. AKP “milli görüş gömleğini” çıkararak iktidar oldu. CHP de artık 1930ların gözlüğünü çıkarıp siyasete sosyoloji gözüyle bakmalı, toplumdaki çeşitli duyguları, değerleri, beklenti ve talepleri anlamaya çalışmalıdır. Ancak o zaman gerçek bir “sosyal demokrat” parti olur, ancak o zaman iktidara alternatif hale gelebilir. Kitle partilerinin işlevi budur zaten, toplumdaki farklı duyarlıkları bir program etrafında birleştirmek... Kılıçdaroğlu bunu yapmak istiyor. Bugünkü kurultayda kendisine tam bir inisiyatif verilmelidir. Sonrası onun sorumluluğundadır...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.