banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Aday adayı Arslan, öyle bir vaatte bulundu ki

10 yıldan bu yana Şanlıurfa Belediye BaşkanYardımcılığı görevini başarıyla yürüten Habib Arslan, büyükşehir olan Şanlıurfa'nın merkez ilçelerinden olan Haliliye Belediyesi'nin ilk belediye başkanı olmak istiyor. Aynı zamanda Şanlıurfaspor'un eski başkanlarından da olan Arslan, yerel yönetimlerdeki bilgi, birikim ve başarısını belediye başkanlığı alanında da gösterebilme heyecanı içerisinde…

HERKES YOL, SU VE ELEKTRİKTEN GİRDİ AMA O 'MADDE BAĞIMLILARI'NDAN BAHSETTİ

AK Parti'den aday adayı olan Habib Arslan'ı diğer adaylardan ayıran en önemli özellik,madde bağımlıları ile ilgili yapacağı çalışmalar oldu. Türkiye'de yerel yönetimlere aday olanların verdiği klasik vaatleri  düşündüğümüzde, ülkemizin en büyük sorunlarından olan,gençlerimizin uyuşturucu ve madde kullanımını azaltmak ya da önlemeye yönelik yapılacakçalışmalar oldukça önemli bir yerde duruyor. Konuyla ilgili olarak iyi niyetli ve liyakatlı bir ekip kuracağını dile getiren Arslan, profesyonel bir takım çalışmasıyla ilçedeki gençleri kötü alışkanlıklara sevk eden faktörleri araştıracaklarını, saha çalışması yapacaklarını ve gençleri yeniden hayata bağlamak için mücadele edeceğiz, ifadelerini kullandı. Sosyal ve kültürel projelerle gençleri üretime yönlendireceğini sözlerine ekleyen Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile yakın ilişki içerisinde olacağının da vurgusunu yaptı.

Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte devraldığımız Şanlıurfa'nın ‘büyük bir köy' olduğunun altını çizen Habib Arslan, 10 yıl boyunca altyapı ve üstyapı çalışmalarına baktığını söyledi. Arslan, bugün kentimizde 5 yıldızlı oteller, dev alışveriş merkezleri, sanayi ve turizm yatırımları ile birlikte yeni iş kolları hızla gelişiyor, dedi.

AK PARTİ ŞANLIURFA'NIN HAKKINI VERDİ

Arslan, 2002 yılından önce yani AK Parti hükümetinden önce şehirler nüfuslarına bakılmaksızın büyükşehir yapılıyordu. Şanlıurfa yıllardır bu konuda ihmal edildi. Bizden nüfusları daha az olmasına rağmen birçok il büyükşehir yapıldı. O süreçte Şanlıurfa'ya ne kadar söz verildiyse de bu sözler hep askıda kaldı. 2002 yılından sonra ise AK Parti bu konuda bir sistem getirdi ve bir kural uyguladı. Şanlıurfa her koşulda zaten büyükşehir olmayı hak ediyordu, açıklamasında bulundu.

Haber7'nin ‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yarımcılığı gibi bir vazifeniz varken neden yeni bir ilçe olan ve çok sorunu olan bir ilçeden aday oldunuz?'sorusuna cevap veren Arslan'ın derdi bakın neymiş?

"YAPAMAYACAĞIMIZ İŞLERİN SÖZÜNÜ VERMEDİK"

"Yeri geldi, bir belediye başkanı gibi sorumluluk aldık. Hemşerilerimizin her türlü problemleriyle ilgilendik ve çözümler üretmeye çalıştık. Herkese eşit ve adil davrandık. Hiç kimseye yalan konuşmadık. Yapamayacağımız işleri vaadetmedik. Şanlıurfa Belediyesi'ni imtiyazlı sınıflara değil, bilakis fakir ve fukaranın belediyesi haline getirdik. Hemşerilerimiz günün her saatinde ister yüz yüze isterse telefonla bizlere ulaştı. Hemşerilerimizin dertleri ile dertlendik, mutluluklarına ortak olduk. Gelinen süreçte kentimiz büyükşehir oldu. Üç tane de merkez ilçe kuruldu. Bu belediyeler sıfırdan kurulacak hızlı ve doğru kurulmaları ve hizmetin vatandaşlara biran önce sunulması gerekmektedir. Bu nedenle kendim de uzun yıllar ikamet ettiğim yine uzun yıllar ticaret yaptığım ilçe olan Haliliye Belediyesi'nden aday adayı olmayı bir görev olarak kabul ettim. Aksi durumum vebal olacağı kanaatindeyim. 10 yıllık bilgi ve birikimimi Haliliye için kullanmak istiyorum. Haliliye de istikrarın sürmesi çabuk gelişmesi ve büyümesi gerekmektedir. Bu düşüncemizi dost, akraba, arkadaş STK ve kanaat önderleriyle paylaştım. Aldığım olumlu fikir ve desteklerle Haliliye'den aday adayı oldum"

Hedeflerinden de kısaca bahseden Habip Arslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin ortaya koyduğu 2023 vizyonu içerisinde bizlerin de Şanlıurfa ve Haliliye'yi sahip olduğu değerler itibarı ile bir dünya kenti yapmamız şarttır, dedi ve ekledi:

"Yaşanılabilir bir kent ortaya çıkararak Şanlıurfa'yı bölgesinde lider, Türkiye de ilk 5 il içerisine koymamız gerekmektedir. Temel amacımız budur. Sonuçta alt ve üst yapısını tamamlamış, tarihi dokusunu korumuş, temiz, disiplinli, yeşiller içerisinde ulaşım ve kentsel dönüşümünü tamamlamış zengin ve mutlu bir kent ortaya koymayı düşünüyoruz.

YETİMİN HAKKINI KORUMAK İÇİN 'ŞEREF SÖZÜ'

Son olarak, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin huzur ve barış içerisinde geçmesi temennisini bildiren Arslan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Haliliye Belediyesi'nde yanlış bir iş olmayacaktır. Yanlışa bulaşanları asla barındırmayacağım. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını bedeli ne olursa olsun koruyacağıma şerefim üzerine söz veriyorum. Tek amacımız orada Allah'ın rızası ve hemşehrilerimizin duası olacaktır. Sonuçta temel amacımız hemşehrilerimizin günübirlik, orta ve uzun vadede problemlerini çözerek mutlu olmalarını sağlamaktır."

omer.sut@haber7.com

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.