banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Abdullah Öcalan'ı Kim Teslim Etti?
Mehmet Ali Birand'ın sunumuyla ekrana gelen 28 Şubat: Son Darbe belgeseli, yine çok konuşulacak bir bölüme imza attı.

CNN Türk'te ekrana gelen belgeselin dün akşamki bölümünde, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanması ve Türkiye'ye getiriliş süreci anlatıldı.

HER ŞEYİ ABD PLANLADI

Birand'a göre Abdullah Öcalan'ın yakalanma süreci CIA'nin Ankara'daki istasyon şefinin, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'u ziyaret etmesiyle başladı. CIA'nın Ankara'daki istasyon şefinin dönemin MİT Müsteşarı Atasagun'a cebinden çıkarıp verdiği A4 kağıdında Öcalan'ın nasıl yakalanacağı hakkında her detay yazıyordu. Amerika her şeyi hazırlamış ve MİT'e sadece kağıtta yazanları uygulamak kalmıştı.



Roma'da PKK liderinin kaldığı villaya karşı saldırıyı planlamaktan, Kenya' dan Türkiye'ye getirilişine kadar her aşama MİT'in denetiminde geliştiğinin anlatıldığı belgeselde, Amerikan'ın Öcalan'ın adil bir mahkemede yargılanmasını ve yolda bir kazaya uğramaması istediği de Birand tarafından açıklandı.

MİT'İN TEK GÖREVİ ZARFI TESLİM ALMAKTI

İddialarını üst düzey yetkililerin açıklamalarına dayandıran Mehmet Ali Birand, "Öcalan'ın yakalanmasında ve Türkiye'ye teslim edilmesinde tek başına bir tek ülke rol oynadı. O da Amerika'dır. MİT postacı gibidir. Kendisine teslim edilen zarfı, MİT İmralı'da askere uzatmıştır. Ve hikaye böylece bitmiştir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.