banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

ABD Elçisi James Jeffrey, Valilik, belediye ve ŞUTSOda

ABD Ankara Büyükelçisi Şanlıurfa Belediye temasları; 

ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Şanlıurfa Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Al ve Özel Kalem Müdürü Nihat Karatoprak tarafından karşılanan James Jeffrey ve beraberindeki heyet Başkan Vekili Al ile bir süre görüştü.

Şanlıurfa Belediyesi'nin çalışmaları hakkında ABD Büyükelçisi James Jeffrey'e bilgiler veren Başkan Vekili Al, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin sonunda ABD Büyükelçisi James Jeffrey'e kentin tanıtımını sağlayan kitap, broşür ve cd den oluşan hediye paketi takdim edildi.

ABD Ankara Büyükelçisi Şanlıurfa Valiliği temasları;  

ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Vali Vekili Salih Gelgeç'i valilik makamında ziyaret eden James Jeffrey, Salih Gelgeç ile bir süre görüştü.

Şanlıurfa hakkında ABD Büyükelçisi James Jeffrey'e bilgiler veren Salih Gelgeç, Jeffrey'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Salih Gelgeç, James Jeffrey'e kara kalem ile çizilmiş balıklıgöl tablosu ve mırra takımı verdi.

http://balikligol.com/images/news/2126.jpg


ABD Ankara Büyükelçisi ŞUTSO temasları;  

ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'in Şanlıurfa Ticaret ve sanayi Odası başkanı E.Sabri Ertekin'i ziyaret etti.

Büyükelçi Jeffrey, eşi Gudrun Jeffrey ve ABD Adana Konsolosu Daria Darnell'in ŞUTSO Başkanı Ertekin ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Kuzey Iraktan Şanlıurfa'ya uçak seferlerinin konmasın Şanlıurfa'nın Ortadoğu ticaretini artıracağını ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'in aktaran ŞUTSO Başkanı Ertekin, şimdilerde bu konuyu gündemlerine aldıklarını dile getirdi.

ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Polat'ın da hazır bulunduğu ziyarette ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'in, Ertekin'den Şanlıurfa'nın iktisadi ve lojistik potansiyelini sordu.

Bunun üzerine Şanlıurfa'nın bir tarım kenti olduğunu ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'e aktaran Ertekin, lojistik açıdan daha çok Mersin limanını kullandıklarını aktardı. Demiryolunun önümüzdeki yıl içerisinde Şanlıurfa'ya geleceğini ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'e anlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, uluslar arası statüde bir havaalanı bulunan Şanlıurfa'nın ürünü işleyip katma değer katarak Pazar bulması konusunda sıkıntılı olduğunu söyledi. Bu konuda ABD'li işadamlarıyla yatırım ortaklığı yapma teklifinde bulunan ŞUTSO Başkanı Ertekin, "Şanlıurfa'nın tarih turizm ve tarım potansiyeli çok yüksek. Türkiye'de sulanabilir arazilerin yüzde 11 Şanlıurfa'da bulunuyor. Ekonomik sulanabilir arazilerinde yüzde 20'si kentimizde. Şanlıurfa'nın güneş enerjisi açısından da çok şanslı bir il. Yılda 3 bin saat güneş ışığı alıyor. Bu da yılda bin 710 kilovat saat enerji yapıyor. Tarih ve turizm açısında önemli bir merkezde bulunuyoruz. Üç dinin atası olan Hz. İbrahim bu şehirde doğmuş. Hz. İsa'nın kutsadığı şehiriz aynı zamanda. Hz.İsa'ya inanan ilk kırallık Şanlıurfa'da kurulmuş. Hz. Musa Firavunun sarayından kaçtıktan sonra Urfa'ya gelmiş ve burada çobanlık yapmış. Hz.Eyyüb hastalığını bu şehirde çekmiş. Turizm açısından önemli bir potansiyel bu değerler. Şimdi Valiliğimizle, belediye ile el ele verip turizm alt yapısını gidermeye çalışıyoruz."şeklinde konuştu

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.