banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

50 Çocuk Sünnet Ettirildi

 Hz. İbrahim Peygamber ile başladığı kabul edilen sünnet geleneği sürdürülmesi amacıyla gerçekleştirilen ve 50 çocuğun sünnet ettirildiği etkinliğin sponsorluğunu Kimse Yok Mu Derneği, OSM Ortadoğu Hastanesi ve Toru Toys üstlendi.

Geleneksel hale getirilen ve bugüne kadar yüzlerce çocuğun sünnet ettirildiği etkinlik kapsamında, bu yıl da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından muhtaç oldukları tespit edilen 50 çocuğun sünnetleri gerçekleştirildi.

OSM Ortadoğu Hastanesi'nde sünnet edilen 50 çocuğu Vali Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan çocukları ziyaret etti.

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında toplu sünnet şöleni kapsamında OSM Hastanesi'ne gelen Vali Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan'a, Kimse Yokmu Derneği Şanlıurfa Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Halhallı ve OSM Hastanesi Genel Direktörü Uzm. Dr. İbrahim Halil Baysal, sünnet olan çocuklar hakkında bilgi verdi.

Sünnet olan çocukların kaldıkları odaları ziyaret eden Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan, sünnet olan çocuklarla yakından ilgilenip, çocuklara hediyeler verip, lokum ikram etti. Sünnet olan çocukların aileleri ile de sohbet eden Vali Nuri Okutan, kentte Halil İbrahim Buluşmaları etkinliklerinin güzel bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Okutan, çocukların sünnet ettirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Halil İbrahim anlayışının ve geleneğinin temel unsurlarını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda tirit ziyafeti verdik, konuklarımızı evlerde ağırlıyoruz, iyilik yapanlara ödül verdik. Bu organizasyonumuzda da 50 yoksul çocuğumuzu sünnet ettirdik. Sünnet olan çocuklar arasında maddi durumu iyi olmayan ve kimsesiz çocuklarda var. Kimse Yok Mu Derneği, OSM Hastanesi ve Toru Toys firmalarının katkılarıyla bunları gerçekleştirdik. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ve ailelerimizi de tebrik ediyorum, Allah inşallah bu çocuklarımızın başka mürvetlerini de gösterir." dedi.

Bu arada OSM Ortadoğu Hastanesinde sünnet edilen çocukların sünnet işlemleri, bütün cerrahi ve medikal tedbirler alınarak, en son tekniklerle gerçekleştirildi.

Toplu Sünnet Şölenine, Vali Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan'ın yanı sıra, Belediye Başkan vekili Habip Arslan, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç ve Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Osman Baysal ile sünnet olan çocuklar ve yakınları katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.