banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

3 Dönem Kuralı Kaktı Çelik'e Urfa yolu göründü

Türkiye'nin 1 Kasım'da gideceği erken seçim öncesi partilerde aday belirleme süreci devam ediyor.

AK Parti'de kendi Milletvekillerine uyguladığı 3 dönem seçilen bir dönem dinlenir kuralını bu seçimde kaldırıldı. Bu karar sonrasında Ankara kulislerinde kimin nereden nasıl vekil olacağı konuşulmaya başladı. bu kapsamda Şanlıurfa'da önceki seçimde büyük başarı sağlayan 10 Vekilin çıkmasına neden olan liste başı Eski Bakan Faruk Çelik'in tekrar Şanlıurfa'dan aday gösterileceği söyleniyor.

AK parti'nin Şanlıurfa listesinde değişime gideceği de konuşulduğu kulislerde Faruk Çelik'in aday olması durumunda listede değişimlerin yapılması kaçınılmaz olacağı söyleniyor. 

ŞANLIURFALILAR KABUL EDER Mİ?

Eski Bakan Faruk Çelik'in Şanlıurfa'da başlattığı ve büyük kısmını bitirdiği 4 yılda 400 proje ile Şanlıurfalıların büyük beğenisini kazanırken, Şanlıurfa sokaklarında, 'Faruk Çelik'in seçimlere doğru 3. döneme takılacağı için Şanlıurfalılara sırtını döndü' söylentileri dolaşıyor. Bu olumsuzluklara rağmen Faruk Çelik'in Şanlıurfa'yı yine de toparlaması için alternatifsiz bir isim olduğu söyleniyor.

MENFAATÇILARI DEVRE DIŞI BIRAKACAK MI?

AK Parti'de son dönemlerde kişisel çıkarların peşinden koşanların üşüştüğü bir parti görüntüsünu oluşturan bazı ihaleci ve menfaatçi partilileri devre dışı bırakılması Şanlıurfa kamuoyunda büyük bir etki yapması ve bu etkinin de seçimlerde oya dönüşeceği söyleniyor. aday listeleri oluşturulurken bunların yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

GÜVENÇ'İN ALINMASI İYİ BİR ADIM!

Şanlıurfa'da iş yapmayan bütün ilçe belediyelerinin günahını Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin güvenç'e yüklenmesi ile başarsızlığın mimarı şeklinde gösterilerek genel merkez tarafından görevden alınmaqsı Şanlıurfa Kamuoyunda olumlu bir adım olarak karşılandı.

HDP URFA'DA SEÇİME ASILACAK

Öte yandan Şanlıurfa'yı bir sınır olarak gören, Urfa alınırsa Antalya'ya kadar uzanacağı söylenen HDP'nin de bu seçimlerde oy kaybetmemek için var gücü ile seçimlere asılması bekleniyor. HDP seçimlerde tarihinin en büyük başarısı ile Şanlıurfa'da 5 vekil çıkaran listesindeki Osman Baydemir'den vazgeçmesi beklenmiyor. HDP ayrıca mecliste büyük performans sergileyen İbrahim ayhan'dan da vezgeçmesi beklenmiyor.

CHP DE VEKİL ÇIKARMAK İÇİN ASILACAK

Bir önceki seçimde Ali Murat bucak'la dahi bir varlık göstermeyen CHP, Şanlıurfa'da teşkilatlanmasıdaki sıkıntılar devam ediyor. seçimlerden hemen sonra İl Başkanı Ömer Karageçili'nin görevden alınması yeni yönetimin oturmaması ve en önemlisi Ali Murat Bucak ile yaşadıkları fiyasko sonrası nasıl toparlanacakları merak konusu oldu. Eski milletvekili Vedat Melik isminin kulislerde dolaşması partiye bir hareketlilik getirse de bu seçimde CHP sadece bir vekil çıkarmak için asılacağı söyleniyor.

MHP BU SEÇİMDE VARLIK GÖSTERECEK Mİ?

MHP Şanlıurfa'da 7 haziran seçimlerinde gösterdiği İbrahim Özyavuz dışında bir alternatifi olmadığı konuşuluyor. MHP'nin yakın zamandaki en çok oy alan adayı İbrahim Özyavu'dan vazgeçmesi beklenmiyor. 1 Kasım seçimlerinde İBrahim Özyavuz'la girmesi beklenen MHP'nin 1 vekil çıkarması için asılması bekleniyor.

www.balikligol.com / analiz haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.