Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_in3p15tikjlcaiv9s9u44asvd5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
12 Eylül tartışmalarını değerlendiriyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

12 Eylül tartışmalarını değerlendiriyor

Ankarada partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum sonuçlarını ve 12 Eylül tartışmalarını değerlendiriyor.

Başbakan Erdoğan sözlerine, referandumdan alınan başarılı sonuçtan dolayı tüm parti teşkilatlarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, il ilçe ve belde meclis üyelerine ayrıca kadın kolları ile gençlik kolları teşkilatlarına teşekkür ederek başladı...

Erdoğanın sözleri şöyle:

Halk oylamasından çıkan sonuçlar ülkemizde uzun yıllar konuşulacak. Bizim ebediyete intikal etmemizden sonra da konuşulacak.

Aziz milletimiz hiç bir tereddüte ve tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde tercihini ortaya koymuş, iradesini sandığa yansıtmış, kendi geleceği adına kendisi takdir yetkisini kullanmıştır

Halk oylamasında tercihini ortaya koyan tüm vatandaşlarımızın tercihi kıymetlidir.

Öncelikle demokrasimiz kazanmıştır, güç bulmuştur, demokratik siyaset kazanmıştır.

Yeni bir Anayasa gerektiği konusunda büyük bir çoğunluık hem fikirdir.

Anayasa çalışmalarımız bazıları tarafından sulandırıldı. Ama biz milletin vekilleri olarak üzerimize düşeni yaptık ve Anayasa değişiklik paketini Meclisten geçirerdik. Milletimizin sağduyusuna güvendik.

12 Eylülde kazanan AK Parti olmamıştır. 12 Eylülde kazanan 73 milyon Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. 12 Eylülde kazanan  Türkiye olmuştur, 12 Eylülde kazanan hukuk olmuştur, demokrasi olmuştur, millet olmuştur. 12 Eylülde kazanan  sadece evet diyenler değil, onlarla birlikte hayır diyenler olmuştur

Bakın bizler Hayır diyenler gaflet, delalet ve ihanet içindedir demiyoruz. Bu zihniyeti de tehvil ediyorum, lanetliyorum. Bu zihniyet ayrımcıdır, Bunlar rantiye şebekeleridir. Sürekli olarak insanına şüpheli olarak bakan zihniyettir. Ama bunlar hep kaybeden olmuştur.

12 EYlül gecesi biz, bize yakışanı yaptık. Sokaklara dökülmedik. Arabalarla konvoy yapmadık. Çığırtkanlıklar yapmadık. Çünkü gerek yoktu.

Yaşanan tatsızlıklar için özür diledik. Yeni bir sayfa açalım dedik. Yeni bir anayasa için çalışmalara başlayalım dedik.

Ama bazı muhalefet liderleri, Karanlık bir döneme girdik dedi. Kararan ne vardı. İşte bunlar kendi içinde hesaplaşamayanların tepkisidir...

Biz ne tabanımızın sesine kulak tıkadık ne de milletimize sırtımızı döndük. Gündüz vakti gözünü kapatanlardan, yanlışlta ısrar edenlerden olmadık.

Biz Türkiye haritasını beyaz veya kahverengi ya da maviye boyamanın son derece sağlıksız olduğuna inanıyoruz....

Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.