banner2

 

Şanlıurfaspor'un şike ile düşürülmesi Şanlıurfalıların gündemini meşgul ediyor.

Bilindiği gibi Şanlıurfaspor Kulübü, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün müsabaka sonucunu etkilediğini iddia ederek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve diğer ilgili kulüp ve kişiler hakkında gereğinin yapılarak cezalandırılmaları ve Urfaspor’un mağduriyetinin giderilmesi talebiyle Federasyona başvurmuştu.

Urfa’da günlerdir sosyal medya üzerinden TFF’ye tepkiler yağıyor. Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları ayaklandı. Urfalılar, şike sonucu düşürülen Şanlıurfaspor’a hakkının teslim edilmesini talep ediyor.

Simon Kuper'in 1994 yılında İngiltere'de yayımlandığında büyük ilgi gören “Futbol Asla Sadece Futbol Değildir”  Kısa sürede bir 'kült kitap'a dönüşen çalışmanın başlığı da futbolseverlerin sloganlarından biri oldu.

Futbol eğer gerçekten sadece futbol olsaydı belki de ben bu yazıyı yazmıyor olacaktım.
Futbol Türkiye’de bir şehrin gelişmişliğini, birliğini ve siyasetten gücünü gösterir.
Gaziantep şike sonucu Şanlıurfaspor’u düşürdüğüne kızıyoruz. Eğer şike yapılmışsa çok büyük bir suç işlemiştir. Ama bu suçuna rağmen siyasetten iyi lobi faaliyetlerinde bulundukları için bugün haklılarmış gibi yollarına devam ederken Urfa’nın profesyonel ligdeki tek takımı ise ikinci lige düştü.

Peki, hep kıskandığımız Gaziantep neden gelişiyor? Bir örnek vereceğim: Geçmiş tanıdığım bir Gaziantepli dostum vardı vefat etti (Bu arada Allah Rahmet etsin. İyi bir insandı) bu dostum Şanlıurfa’dan evlenmişti. Yani Urfalıların damadıydı ve emeklilik sonrası Şanlıurfa’da ikamet ediyordu. Memleketine her gittiği zaman sebze ve meyvesine kadar bütün alışverişini oradan yapar gelirdi. Nedeni ise kendi şehrinin esnafının kazanmasını istediği için yaptığını söylerdi.

Bizimkiler ne yapıyor? Aracı arızalanan biri buradaki tamirci yerine Gaziantep’teki tamirciye götürür. Memleketini ve esnafını düşünmez… Onlar yaparda işadamı durur mu onlarda yatırımını Gaziantep’e yaparlar. Hatta bugün baş tacı ettiğimiz bazı siyasetçilerin Gaziantep’teki yatırımlarının ne kadar olduğunu bilen var mı? Gerçi bunlar inkâr edilir. Çünkü resmiyette kendisi yok bir başkası adına yapmıştır. O kadar da acemi değildir…

Yazıyı biraz uzattım sanırım. Demek istediğim Şehir ve şehircilik kültürüne ulaşamayan, siyaseten hep topallayan Şanlıurfa, sporda başarılı olabilir mi? Birlik ruhunu yakalayamayan şehir hangi alanda başarılı olabilir? Elbette bu ülke bizim. Her şehir bizim. Irkçılık anlamında anlamayın! ben buna karşıyım. Ama kendisini düşünmeyen ailesini düşünemez. Ailesini düşünmeyen Mahallesini düşünemez. Mahallesini düşünmeyen şehrini, Ülkesini düşünemez. O yüzden yaşadığın şehir senindir. Sahip çıkmakta senin görevindir.

Urfaspor’un başarısı birazda şehrin kültürel, ekonomik ve siyasal olarak başarısına bağlı. Bu kadar sahipsiz bir memleketin takımının ikinci ligde olması bile başarılı sayılır bence.

Şanlıurfa gerçekten sahipsiz! Siyaseten sıfır çekiyor. Bu da her alanda hissediliyor. Eğitimde, kültürde, ekonomide, sporda ve diğer tüm alanlarda…

Böyleyken Şanlıurfa! Spor senin neyine…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.